Diari La Veu del País Valencià
El PPCV no celebrarà congrés provincial ni primàries a València per a elegir els candidats de 2019

La subsecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, ha indicat aquest dilluns que la formació no celebrarà cap congrés provincial fins a després de les eleccions autonòmiques i municipals, igual que en “cap cas” el partit preveu “obrir un procés electoral intern quan hi ha un procés electoral important”. En la mateixa línia, el portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Eusebio Monzó, ha explicat que serà el Comité Electoral el que designe el candidat en la ciutat sense que se celebre un procés de primàries.

Així ho han explicat tots dos dirigents aquest dilluns durant una roda de premsa, preguntats per la celebració del congrés provincial del PP de València i l’elecció del candidat a l’alcaldia de la ciutat de València.

Bastidas ha subratllat que tant l’expresident del PP estatal Mariano Rajoy com el seu successor, Pablo Casado, “han dit que la millor fórmula per a poder afrontar unes eleccions amb les màximes garanties, a nou mesos de la convocatòria electoral”, és no celebrar el congrés provincial.

“El més prudent és esperar que transcórreguen les eleccions autonòmiques i municipals i, si fins a hui és possible realitzar algun tipus de moviment tàctic per a reforçar o ampliar la gestora per a arribar més i millor a la seua comesa, doncs per descomptat que aquestes decisions es prendran, però, en cap cas, es dissoldrà la gestora ni es convocarà un congrés a portes d’unes eleccions”, ha insistit.

Al seu judici, “el més urgent i el que més interessa és la designació dels candidats de les grans ciutats” i, pel que fa a la convocatòria d’un congrés allà on els òrgans siguen provisionals, és a dir, on estiga operant una gestora com en el cas de València, la “millor manera de funcionar fins que passen les eleccions serà reforçar-los, si cal reforçar en algun moment, o ampliar el nombre de persones per a poder arribar més lluny”.

No obstant això, el PPCV no preveu “en cap cas obrir un procés electoral intern quan hi ha un procés electoral important per al futur dels valencians, com són les eleccions municipals i autonòmiques”, ha agregat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Eusebio Monzó, preguntat sobre si Gènova serà qui designe al candidat a València. L’edil s’ha referit al Comité Electoral nomenat per Pablo Casado els membres del qual “seran els responsables de designar el representant de la ciutat de València”.

Aquesta elecció es durà a terme “de forma coordinada i consensuada” al costat de la direcció autonòmica del partit i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig. En aquest sentit, ha assegurat que “no hi haurà cap tipus de discussió i divisió” interna.

Comparteix

Icona de pantalla completa