Diari La Veu del País Valencià
El PPCV estudiarà si sanciona Alejandro Morant per demanar deportacions massives

La direcció del PP provincial d’Alacant elevarà al Comité de Drets i Garanties del PPCV les declaracions sobre política migratòria realitzades aquest diumenge per l’alcalde de Busot i vicepresident de la Diputació d’Alacant, Alejandro Morant, en la xarxa social Facebook, per no respectar la línia oficial de la formació.

Segons ha informat el partit en un comunicat, serà eixe òrgan qui decidirà, d’acord amb el que estableixen les seues competències, si les declaracions de Morant contravenen algun punt dels estatuts del PPCV i si són susceptibles de qualsevol tipus de sanció disciplinària.

Els populars ha rebutjat “rotundament” les manifestacions efectuades per Alejandro Morant en què demanava aplicar “deportacions massives” davant d’una suposada “invasió silenciosa”. Morant va esborrar el missatge hores després de penjar-ho.

Segons la formació, eixes afirmacions no representen l’opinió del partit respecte al problema migratori, atés que el PP provincial advoca “per un equilibri migratori entre solidaritat i responsabilitat, en coordinació amb les institucions de la Unió Europea i els seus països membres”.

El PP provincial ha afirmat que per a evitar els drames humanitaris “cal treballar des dels països d’origen i evitar així que Espanya es convertisca en el reclam de les màfies que no tenen cap respecte a la vida”.

“Advoquem per afrontar el problema amb una solució col·lectiva del conjunt de tot Europa fent compatible el respecte humanitari i evitant la demagògica consigna de ‘papers per a tots’ que, a més de ser falsa, crea falses expectatives i desesperança als immigrants”, han agregat.

Morant, penedit, no dimitirà

Alejandro Morant ha dit aquest dilluns que va fer les declaracions “en calent” i que es penedeix sobre el que va escriure. Ha sigut “un error”, ha dit. En declaracions a EFE, ha remarcat que el contingut del missatge que va escriure en la xarxa social Facebook i que va retirar després és una “opinió particular” seua.

“En cap cas parle en nom del PP, ni tampoc com a vicepresident de la Diputació d’Alacant, ni com a alcalde de Busot. Parle en nom d’Alejandro Morant”, ha subratllat, abans d’assegurar que no pensa dimitir per aquest assumpte, que “continuaran magnificant”. “Dimitiria per un error en la meua gestió”, ha sentenciat.

Morant ha explicat que va escriure el missatge després de veure “eixos vídeos que circulen per les xarxes socials” on “ix” un suposat comandament islàmic que “diu que Espanya serà una altra vegada musulmana i eixe tipus de coses”.

El missatge és una “reacció en calent a eixos vídeos. Si ho haguera pensat i meditat, no hauria dit el mateix en els mateixos termes”, ha assenyalat.

Morant ha reiterat que, al seu judici, “hi ha una problemàtica amb la immigració il·legal” i que “s’hauria d’obrir un debat sobre aquest tema fonamentat en els últims salts a les tanques de Ceuta i Melilla”.

“Pel que he llegit per professionals dels Cossos i Forces de l’Estat, aquesta gent (els immigrants que salten eixes tanques) ve forta, bé de salut i no” creu que responguen “al perfil” dels altres, que “arriben en pasteres a les costes, cansats i demacrats”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa