Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València posa a l’abast dels ajuntaments 8.000 infografies amb el nou llistat d’accents diacrítics

Davant la viralitat que ha aconseguit la infografia ‘Els 15 accents diacrítics’ a les xarxes socials, la impremta de la Diputació de València n’ha fet una tirada de 8.000 exemplars en paper per a repartir-la al personal dels ajuntaments valencians a través de les agències de promoció del valencià AVIVA.

La infografia, elaborada per la Unitat de Normalització Lingüística (UNL) de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, difon la simplificació de l’accentuació diacrítica en valencià, aprovada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). El nou acord normatiu de l’AVL estableix una reducció dels accents diacrítics de més d’un centenar a tan sols 15 casos, una mesura que ja va prendre l’Institut d’Estudis Calatans en 2016 i que l’ens estatutari valencià ha acabat adoptant.

L’acord es va aprovar el passat mes de juny i s’ha establit un període de tres anys durant el qual seran vigents tant la forma tradicional com la nova de simplificació dels accents diacrítics. La finalitat és permetre’n la difusió i afavorir-ne l’adaptació de qui en faça ús.

Els cartells es repartiran aquest estiu entre les vora setanta agències de promoció del valencià que treballen als ajuntaments valencians. En setembre es continuarà amb el repartiment entre els ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència tècnica en matèria lingüística. Això no obstant, la infografia es pot descarregar des del subportal de la Unitat de Normalització Lingüística de la web de la Diputació.

Infografia de la Diputació de València amb els 15 casos que mantenen l’accent diacrític. / DIVAL

Comparteix

Icona de pantalla completa