Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià arrasa a les Primàries de Compromís per a les europees

RedactaVeu / València.

S’han confirmat els pronòstics i Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot i històric militant del Bloc, s’ha imposat en les Primàries de Compromís (3.889 vots) que s’han celebrat aquest divendres de forma presencial i durant aquesta setmana per via telemàtica. En segon lloc ha quedat Enric Bataller (1.084 vots) i després Isabel Martín (1.001 vots), Julià Àlvaro (849 vots) i Pedro Sánchez (380 vots). Per a la resta de la llista la representat del col·lectiu de Vila-real, Mònica àlvaro ha sigut la guanyadora.

D’aquesta forma, Sebastià encapçalarà la llista per a les eleccions Europees del mes de maig per Compromís-Equo.

Per altra banda, el resultat d’aquestes primàries reflexa el poder i la força del Bloc dins de la coalició, per nombre de militants i simpatitzants i també la popularitat de Sebastià i la seua resistència als atacs del feixisme.

A partir d’ara s’elaborarà la llista al parlament europeu i després començarà una trepidant campanya per a les primàries de les eleccions autonòmiques on previsiblement Enric Morera i Mònica Oltra es disputaran el primer lloc de la llista per València i ser candidat/a a la presidència de la Generalitat per Compromís.

L’Octubre Centre Cultural ha sigut el lloc escollit per la coalició per a celebrar la nit electoral en un gran ambient d’eufòria, ja que les enquestes donen per fet que la coalició Compromís-Equo podria obtindre el primer eurodiputat de la història.

Ací els resultats de la votació

Comparteix

Icona de pantalla completa