Diari La Veu del País Valencià
Habitatge rep un 30% més de demandes d’ajudes al lloguer que en 2017

La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha rebut 24.267 sol·licituds per al programa d’ajudes al lloguer, la qual cosa suposa un increment de prop del 30% respecte de la convocatòria de 2017.

Habitatge ha tancat aquest dilluns la convocatòria per a les ajudes al lloguer, lloguer jove i rehabilitació, que, sumades als programes d’ajudes d’eficiència energètica i rehabilitació d’interiors –Renhata–, tancades al juliol, han suposat un total de 27.158 sol·licituds d’ajudes, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general d’Habitatge, Rafa Briet, ha incidit que l’increment de sol·licituds respecte a les convocatòries dels últims anys “posa de manifest” el “compromís” de la Generalitat i de la conselleria amb la política d’habitatge i amb les persones “més necessitades” perquè “tinguen garantit el dret a un habitatge digne i assequible”.

En aquest sentit, Briet ha explicat que, per a aquestes cinc convocatòries, la Generalitat ha avançat amb “fons propis” davant el “retard” de la signatura del conveni del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021.

D’aquesta forma, es destinaran 42.601.000 euros, dels quals les ajudes al lloguer rebran 21,8 milions d’euros; 18,1 milions seran per a l’accessibilitat i millora de la seguretat; 1,46 milions, per a la millora de l’eficiència energètica, i 1,25, per a la rehabilitació interior d’habitatges. Així mateix, cal sumar els 5.416.000 milions d’euros del pla Renhata de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa