Diari La Veu del País Valencià
Clamor davall la pluja en defensa del Pare Català
RedactaVeu / Europa Press / València

Aquesta acció s’emmarca en les mobilitzacions que han iniciat pares d’alumnes de primer d’infantil contra la decisió de la Conselleria d’Educació de suprimir una de les tres línies de valencià d’aqueix curs, amb el segon trimestre ja finalitzat, després d’atendre el recurs de dues famílies que demanen l’escolarització en castellà dels seus fills.

Segons ha indicat a Europa Press un dels pares del col·legi, Andreu Romero, al voltant d’uns 500 assistents han participat en l’acte, que ha consistit en un recorregut per tot el barri i ha culminat amb una sèrie de concerts solidaris amb la col·laboració altruista d’Àlvar Carpi, Xavi Sarrià, Ester Andújar, Vicent Colonques, Eva Dénia i Pep Gimeno ‘Botifarra’, entre altres artistes.

Romero ha afirmat que, malgrat la pluja que ha caigut aquesta vesprada, el barri “ha respost bastant bé” a la iniciativa, que ha transcorregut per tot el districte de Benimaclet, encara que “no han pogut quasi eixir” a causa del temps.

El doble de places en castellà

Els progenitors recalquen que, “si aquest recurs prosperara, 71 famílies que no volen estudiar en castellà es veuran afectades i els seus drets conculcats”.

A més, argumenten que “aquest problema no solament afecta a aquestes 71 famílies, sinó a tot el barri de Benimaclet, on, amb aquesta decisió, les places de castellà tornarien a doblar les de valencià”.

En la mateixa línia, reclamen que “es respecte el dret dels seus fills”, però també que “no se’ls faça víctimes d’un error administratiu que afectaria greument a la seua educació, pel canvi de mestre, de companys, de classe i d’idioma, amb tots els perjudicis que suposaria”.

Els pares diuen que esperen una resposta de la Conselleria d’Educació “per a garantir la continuïtat del PPEV dels fills que vulguen estudiar en valencià i la continuïtat del Pla Lingüístic del Centre aprovat per tota la comunitat educativa”.

Referent a açò, Andreu Romero ha comentat a Europa Press que, si bé “tot segueix una miqueta igual”, confia que “la setmana que ve se solucione”, ja que Educació ha assegurat “estudiarà” les peticions dels pares.

Comparteix

Icona de pantalla completa