Diari La Veu del País Valencià
L’alcaldessa de Gandia, sobre l’incendi de Llutxent: És d’una virulència com el de Grècia

L’alcaldessa de Gandia (la Safor), Diana Morant, ha admés aquest dimecres que els equips d’extinció d’incendis desplaçats en la zona no han sigut capaços de controlar encara el foc de Llutxent, que continua avançant.

Morant ha explicat, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, que “els bombers parlen d’unes circumstàncies que han canviat els protocols d’actuació perquè el foc és d’una intensitat i virulència semblants als [incendis] que s’han vist per les televisions a Grècia”.

La regidora ha explicat que la passada nit la pluja va permetre millorar lleugerament la situació després d’una “llengua de foc que ho va arrasar tot al seu pas”, encara que ha reconegut que per a la jornada del dimecres “no es preveu que la situació siga molt millor a la d’ahir”.

“No hem sigut capaços de controlar un foc que ha anat creixent, que cada vegada ha anat agafant més superfície, que no es desplaçava, només creixia enmig de poblacions”, ha indicat Morant, qui ha reconegut que “la decisió de desallotjar dues urbanitzacions de Gandia ha salvat probablement moltes vides”.

Comparteix

Icona de pantalla completa