Diari La Veu del País Valencià
La tempesta de dimarts deixa 1.500 llamps i alguns conats d’incendi

Prop de 1.500 llamps es van registrar dimarts al País Valencià, on les precipitacions acumulades en 24 hores, algunes d’elles acompanyades de calamarsa, van deixar fins a 31 litres per metre quadrat a Utiel (la Plana d’Utiel-Requena).

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquest dimecres poden tornar a repetir-se les tempestes a la vesprada, que poden ser localment fortes a l’interior de les demarcacions de Castelló i de València, ambdues en avís per nivell groc, i podrien estendre’s a zones pròximes al litoral, de manera més dispersa i menys intensa.

De les més de 32.000 descàrregues procedents de llamps registrades dimarts per la xarxa d’Aemet, la majoria a partir de migdia, quasi 1.500 ho van fer dins del territori valencià. La caiguda de llamps va provocar diversos conats d’incendis, especialment a la demarcació de Castelló, que ja han sigut extingits.

Segons dades del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH) de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, les precipitacions acumulades en 24 hores han deixat 31 litres per metre quadrat a Utiel i 21 a Setaigües (la Foia de Bunyol).

També van caure fins a 18,6 l/m2 al Real de Montroi (la Ribera); 16,4 l/2, a Torre Baixa (el Racó d’Ademús); 14,8, a Benaixeve (el Camp de Túria); 14,4, a Cofrents (la Vall de Cofrents), i 12,4, a Iàtova (Foia de Bunyol).

Les precipitacions acumulades van deixar 10,4 litres per metre quadrat a Montanejos (l’Alt Millars) acompanyats de calamarsa.

També es van registrar 9,8 l/m2 a Altura (l’Alt Palància); 7,4, a Andilla (la Serrania); 7,2, a Xelva (la Serrania); 5,8, a Alzira (la Ribera) i 1,8, a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa