Diari La Veu del País Valencià
Puig descarta que l’incendi de Llutxent quede controlat en breu perquè s’esperen ratxes fortes de vent

La nit de dimarts a dimecres ha sigut “molt complicada” perquè les fortes ratxes de vent que van acompanyar la tempesta que va recórrer les comarques centrals del País Valencià sobre les 21 hores d’aquest dimarts van desbaratar totes les prediccions sobre l’evolució de l’incendi de Llutxent.

La virulència de les flames, la situació climatològica i la geografia adversa ha complicat les tasques d’extinció de l’incendi que afecta la Vall d’Albaida i la Safor, ha explicat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una entrevista a la Sexta.

El cap del Consell ha xifrat en més de 2.500 persones que van ser desallotjades durant la passada nit i en 2.700 les hectàrees que ja han sigut calcinades pel foc. Ara per ara, l’incendi presenta tres situacions distintes. Al flanc sud, el que anit va posar en dificultats la zona de les urbanitzacions de Gandia, les flames estan ara “més tranquil·les”, ha indicat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort. Aquesta part de l’incendi va obligar a desallotjar els veïns de Montepinos, Montesol i Marxuquera Alta, una zona que pertany a Gandia –a més de la població de Pinet–, on es van cremar 20 cases, segons va apuntar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant. Les flames van travessar per aquesta zona a gran velocitat, ha destacat Bort, fonent ràpidament els contenidors de fem, deixant només les rodes metàl·liques.

Les zones candents són el focus nord-est, que es dirigeix cap a la zona del Mondúver, i el focus nord-oest, que va cap als termes de Quatretonda i Barxeta. Aquest darrer, segons ha apuntat Bort a aquest diari, és més complex donada la dificultats que presenta la geografia per a accedir-hi per terra, motiu pel qual només s’està lluitant contra el foc amb els mitjans aeris.

Puig, per la seua part, no creu que l’incendi de Llutxent es puga controlar durant les properes hores i més tenint en compte, ha advertit el president, que per a aquesta vesprada de dimecres s’espera un vent de llevant amb ratxes de fins a 40 quilòmetres per hora, una intensitat que “pot dificultar” les tasques d’extinció.

Per altra banda, Bort ha assenyalat que els 2.000 llamps caiguts a la zona durant la tempesta seca de la passada nit preocupen, ja que es poden donar revifaments com el que va originar l’incendi de Llutxent la vesprada de dilluns, 6 d’agost.

Comparteix

Icona de pantalla completa