Carmen Calvo dissenya el cartell de la quarta edició del Festival Cabanyal Íntim

Programat a València del 8 al 18 de maig, sota el lema “Entre la realitat i el desig”
22 març 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
Una col·laboració “de luxe” amb la qual l’artista, distingida enguany amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques per "el caràcter híbrid de la seua creació" i la "construcció de la identitat subjectiva i històrica", mostra el seu suport a aquest Festival. Una iniciativa, organitzada per Francachela Teatre i la plataforma cívica ‘Salvem el Cabanyal’, que cerca donar visibilitat al fet teatral i les seues múltiples variants dins del context històric i social del Cabanyal.
 
“Crec en una ciutat en la qual no s'especule, que mantinga la seua identitat. I un barri amb tanta tradició i història com el Cabanyal, no pot ni deu destruir-se”, assenyala Carmen Calvo en citar les raons per les quals dóna el seu suport al Festival. El País Valencià, prossegueix, “necessita tenir el referent del seu temps i la seua cultura. Un poble que oblida el seu passat, no pot aspirar a un present digne ni a un futur favorable. No a la destrucció dels barris com el Cabanyal o el barri del Carme”.
 
La col·laboració de Calvo se suma així, juntament a la de l’escriptor Enrique Vila-Matas, qui ha escrit un micromanifest d’adhesió per a la quarta edició, o el dissenyador Javier Mariscal, autor del segell d’identitat del Festival i del cartell de la seua tercera edició, a la llarga llista de creadors, actors, ballarins, artistes, professors d’universitat i ciutadans anònims que cada any col·laboren de forma desinteressada per a fer realitat aquest projecte.
 
Bolcat en el teatre íntim, pròxim i experimental, Cabanyal Íntim aposta per tercera vegada consecutiva pel micromecenatge. Fórmula de cofinançament que realitza a través de la plataforma virtual Verkami i amb la qual es cobreix, gràcies a les aportacions econòmiques dels mecenes, les despeses mínimes de la producció del Festival.

Cabanyal Íntim traça anualment una ruta escènica pel barri articulada en una programació de peces d’art en viu, de petit format i durada, creades per a l’ocasió en funció del lema plantejat en cada edició. Muntatges atrevits i emergents, allunyats de les fórmules i llenguatges convencionals, que es representen en la intimitat de les cases diverses vegades al dia durant dos caps de setmana. Espais íntims i domèstics, cedits de forma altruista pels seus propietaris o inquilins, que es transformen per uns dies en diversos escenaris que acullen l’estrena absoluta de les propostes més innovadores. 

next