Diari La Veu del País Valencià
Els veïns afectats per l’incendi, a l’espera de poder tornar a les seues cases

Els veïns de les urbanitzacions del municipi de Gandia afectades per l’incendi que es va iniciar el dilluns a Llutxent, que roman actiu, esperen amb incertesa i nerviosisme en les zones de seguretat habilitades per la Guàrdia Civil poder tornar als habitatges per a conéixer el seu estat. Marcos Iscardo, propietari d’un dels habitatges de la urbanització Montepino, la seua residència habitual, ha narrat a EFE que l’evacuació per part de la Guàrdia Civil va ser “molt ràpida” i que va abandonar l’habitatge amb la seua família solament amb les coses indispensables: “una muda, diners i la documentació”.

El seu habitatge és un dels primers de la urbanització, que s’albira des de la rotonda de la carretera que dóna accés a la zona residencial on la Guàrdia Civil ha establit un control de seguretat i no deixa que accedisca el personal que no estiga autoritzat com a mesura de seguretat. Ha tingut sort perquè pareix que el seu habitatge s’ha salvat de les flames, encara que relata que encara té “la por en el cos”, que va començar a la nit quan de sobte se’n va anar la llum i poc després van aparéixer les forces de seguretat, que els van desallotjar ràpidament.

Francisco Carpena espera també en la rotonda l’autorització per a accedir a l’habitatge d’un amic en el qual es trobava passant les vacances del mes d’agost i del qual va ser desallotjat dilluns pel fum. Carpena està reallotjat a la casa de la seua cunyada i aquesta nit assegura que “han dormit poc”, ja que han estat controlant l’evolució de l’incendi, que a la nit va donar un gir quan el vent va canviar de forma brusca i va empitjorar la situació. Assegura que va eixir de l’habitatge “amb el just” i que va deixar la majoria de les seues pertinences a la casa, que encara no sap si ha sigut una de les afectades per les flames.

La carretera d’accés de Gandia a Barx, la CV-675, ha estat tallada al trànsit aquest dimecres, així com els accessos a les urbanitzacions Montepino, Montesol i els camins confrontants, de manera que es prohibeix l’accés als habitatges, ja que es continua treballant en les labors d’extinció. La Guàrdia Civil ha acompanyat un dels propietaris amb el cotxe oficial a recollir els dos gossos que va haver de deixar en ser desallotjat amb urgència i que es trobaven en bon estat.

Un agent ha relatat que els veïns es troben molt nerviosos davant la incertesa sobre si els seus habitatges s’han vist arrasats per les flames i busquen “excuses” per a poder accedir. Tanmateix, es mantenen les mesures de seguretat. Segons ha informat l’Ajuntament de Gandia en el seu compte de Twitter, els tècnics municipals han pogut accedir aquest matí a alguna de les zones de Montepino, Montesol i Els Cims per a fer una primera valoració dels danys i han calculat que el foc ha afectat a prop de 40 habitatges.

El consistori, a més, ha instal·lat en l’Espai Baladre un punt d’informació per als veïns afectats per a informar-los sobre la situació dels habitatges i s’ha activat un grup de Whatsapp en el número 673312040. Així mateix, l’Ajuntament ha informat que ha posat en marxa una brigada de veterinaris que recorre la zona de l’incendi per a recollir els animals. Quan porten xip, es posaran en contacte amb els propietaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa