Diari La Veu del País Valencià
Puig considera que o es donen les condicions perquè Casado siga candidat a la Moncloa

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera que hui dia “no es donen les condicions” perquè el líder del PP, Pablo Casado, siga candidat a president de l’estat espanyol a causa “del llast” que arrossega pel cas del seu màster. “Hui no es donen les condicions perquè una persona amb aquest llast siga candidata a presidir Espanya”, subratlla.

Així ho ha indicat Puig en una entrevista concedida a Europa Press, preguntat per la situació del president del PP, després que la jutge d’Instrucció número 51 de Madrid haja elevat al Tribunal Suprem el cas en el qual investiga les presumptes irregularitats en el màster que va realitzar Casado en el curs 2008-2009 en la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC).

Puig afirma que Casado ha de donar “totes les explicacions” sobre el seu màster perquè, al seu judici, les que ha donat són “manifestament insuficients”. “Ha d’ensenyar el famós treball i donar totes les explicacions”, afirma i insisteix que les que s’han donat són “manifestament insuficients”.

Així mateix, assenyala que en l’àmbit de la universitat s’han d’exigir “mes responsabilitats” perquè “han passat coses molt estranyes”. No obstant això, a Puig “el que més” li “preocupa” del nou dirigent del PP és “la deriva de l’agenda de la confrontació” que està duent a terme, especialment amb el tema de la immigració, perquè “està sustentada en valors que no tenen res a veure amb la societat espanyola de hui”.

En aquest sentit, critica el “retorn al pitjor dels passats i la recuperació de vells fantasmes que recorren Europa”, com són la xenofòbia o la intolerància. “Eixe combat contra la Il·lustració que planteja és el que més em preocupa de Casado, més enllà del màster”, admet.

“No hi ha persecució contra ningú”

Respecte a les afirmacions del secretari general del PP, Teodoro García Egea, qui va considerar que Casado és “víctima d’una persecució” per part d’altres formacions polítiques, Puig subratlla que els populars han de “deixar d’insultar la intel·ligència”. “Ací no hi ha cap persecució contra ningú i si hi haguera, hauria sigut en l’àmbit intern del PP”, assenyala.

Comparteix

Icona de pantalla completa