Sona la Dipu rectifica el cartell amb la incorporació de tres grups femenins

Mueveloreina, Badlands i Sense Sal se sumen al circuit musical, que comença el 22 d'agost
/ València
9 agost 2018 01:00h
Imatge d\'una de les semifinals de l\'edició de l\'any passat de Sona la Dipu.

El programa musical de nous talents de la Diputació de València, Sona la Dipu, inclourà en l'edició que arranca el 22 d'agost tres grups amb "clar protagonisme de dones": Mueveloreina, Sense Sal i Badlands, que compartiran escenari amb els artistes ja presentats i els semifinalistes de la present edició.

Amb aquestes incorporacions, la corporació "advoca per reforçar i incentivar la participació femenina al certamen", ha explicat en un comunicat. L'àrea d'Igualtat i Joventut de la Diputació, que dirigeix Isabel García, ha promogut, al costat del jurat "més igualitari de la història del certamen", aquesta inclusió en el cartell de grups amb un important protagonisme de veus i artistes femenines.

Els primers a actuar seran els trapers Mueveloreina, a Montcada, junt amb Orozco i els semifinalistes Tin Robot, The Seafood Special i Mr. Perfumme, el 7 de setembre. L'endemà, a Manises, Badlands actuarà junt amb Varry Brava i Sidecars en una semifinal en la qual competiran Nuc, Linqae i Fuego Amigo. Finalment, el grup Sense Sal completarà la presentació del guanyador, a Gandia, el 28 de Setembre, junt amb Zoo i Rayden.

Les semifinals del Sona 2018 arrancaran el 22 d'agost a Ontinyent, amb l'actuació de la Pegatina i La Habitación Roja com a caps de cartell. Un dels grups convidats obrirà el concert i l'altre el tancarà després de l'actuació dels tres aspirants, una altra de les novetats de la present edició, un format que es repetirà en cadascun dels concerts.

El 25 d'agost tindrà lloc la segona de les semifinals, amb La Raíz i Desacato acompanyant els grups del Sona la Dipu a Requena. Ja en setembre, el dia 7, Orozco actuarà a Montcada amb Mueveloreina i l'endemà ho faran Sidecars, Varry Brava i Badlands a Manises.

La final de la present edició del Sonala Dipu, el 22 de setembre a La Pobla de Vallbona, serà el concert més rocker i comptarà amb les actuacions de Mago de Oz i Siniestro Total. L'últim concert de gran format serà a Gandia el 28 de setembre, on el grup natiu Zoo i el raper Rayden i el grup català Sense Sal compartiran cartell amb el guanyador del Sona la Dipu 2018.

Al premi final, que consisteix en l'enregistrament d'un disc i la possibilitat real de realitzar gires estatals i internacionals, optaran enguany els grups valencians Fuego Amigo, Kill The President!, L'Home Brut, Linqae, Los Invaders, Mr. Perfumme, NUC, Periferia Norte, The Seafood Special, Tin Robots, Twise i Yo Diablo. Aquestos han sigut els seleccionats per Amàlia Garrigós, Kiko Tur, María Carbonell, Marta Moreira i Quique Medina, els membres del jurat paritari, entre les 101 maquetes presentades.

next