El refugi antiaeri de Castelló de la Plana rep més de 4.000 visitants un mes després de la inauguració

A la capital de la Plana Alta es calcula que hi ha 300 espais privats i 43 públics que estaven destinats a protegir la població dels bombardejos
/ València
9 agost 2018 01:00h

El Refugi Antiaeri de la plaça Tetuán de Castelló de la Plana ha superat ja les 4.000 visites des que s'inaugurara el passat 6 de juliol. Concretament, dilluns 7 d'agost es complia just un mes des de la seua obertura i va aconseguir els 4.076 visitants. A més, recentment la Regidoria de Cultura ja ha rebut l'interés de dos instituts de la ciutat, com són l'IES Sos Baynat i l'IES Tombatossals, per a visitar-lo de cara al pròxim curs.

El refugi es va obrir al públic el passat 6 de juliol en un acte que va comptar amb l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco; la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà. Aquesta construcció de defensa passiva va ser recuperada pel consistori per a recordar milers de vides que buscaven refugiar-se del terror dels atacs aeris durant la Guerra Civil i posa en valor la pervivència d'una democràcia lliure i sana, ha recordat l'Ajuntament en un comunicat.

L'espai va ser construït l'any 1937, davant els continus bombardeijos i atacs de l'aviació i dels vaixells franquistes durant la contesa bèl·lica. Així, l'Ajuntament ha recuperat i rehabilitat el refugi davant la ferma convicció de mostrar la crueltat a la qual va estar sotmesa la ciutadania de Castelló de la Plana amb l'objectiu de donar a conéixer la història de la ciutat i contribuir a la consolidació de la cultura de la pau.

Es calcula que a Castelló hi havia al voltant de 300 refugis privats i 43 refugis públics. La rehabilitació del refugi antiaeri de la plaça Tetuán forma part del que serà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) impulsat per la Regidoria de Cultura i es pot visitar de dimarts a dissabte de 16.00 a 19.00 hores de la vesprada i el diumenge al matí, de 10.00 a 14.00 hores.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next