Diari La Veu del País Valencià
Foment assumeix com a viables les 7 incorporacions a l’AP-7 plantejades pel Consell

El govern espanyol alliberarà els peatges de les autopistes la concessió de les quals acaba entre 2019 i 2021, segons va avançar el ministre de Foment, José Luis Ábalos, el passat 18 de juny. La decisió afecta directament l’AP-7, entre Alacant i Tarragona, i l’AP-4 la concessió de la qual conclou el 31 de desembre de 2019.

Pocs dies després d’aquest anunci, la conselleria d’Obres Públiques va presentar un recull de 10 propostes per a millorar els accessos a l’autopista una vegada estiga liberalitzada. En l’actualitat, l’AP-7 compta amb 18 accessos i l’objectiu és afegir-ne 7 més. Les actuacions que la Generalitat va preveure en vistes a la gratuïtat de la via estan previstes a Vinaròs, Benicarló, Vila-real, Alzira, Gandia, Oliva, Gata de Gorgos-Pedreguer i Altea. Obres Públiques assegura que les noves entrades no congestionaran la via i ajudaran que el trànsit estiga repartit “d’una manera més racional”. Les millores plantejades inclouen un nou enllaç de l’AP-7 amb la N-232 de Vinaròs i un altre a Benicàssim, un enllaç a Vila-real on també es millorarà la N-340. A la Ribera està prevista la creació d’un nou enllaç amb Alzira. En la planificació de la Conselleria s’inclou també un nou accés pel sud d’Oliva i un altre enllaç en la CV-60 per Gandia, que solucionaria la congestió d’Oliva i reduiria el trànsit per dins de la ciutat. Entre Gata i Pedreguer també es millorarà la nacional. Finalment, a Altea es construiria un nou accés que connectaria amb la CV-760 de la Nucia a Polop.

Segons expliquen els responsables d’Obres Públiques, només el tram de Gandia és competència autonòmica; per tant, la resta de millores haurien de córrer a càrrec del Ministeri de Foment. El departament encapçalat per José Luis Ábalos ha agafat el guant de la proposta i “assumeix com a viable” fer realitat les demandes transmeses per la consellera d’Habitatge, Maria José Salvador. Així ho ha explicat aquest divendres el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, durant una compareixença en què ha explicat les prioritats de Moncloa al territori valencià. Segons ha assenyalat, Foment està d’acord amb la necessitat de crear els accessos proposats per la Generalitat, tot i que amb xicotets matisos en les obres.

Fulgencio ha explicat que el Ministeri està estudiant assumir en les seues partides pressupostàries les despeses de manteniment, explotació i conservació de les vies una vegada s’alliberen les autopistes. D’altra banda, el delegat del govern ha explicat que establiran un sistema de bonificacions mentre es porten a terme les tasques d’alliberament per als vehicles particulars i pesats que utilitzen el telepeatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa