Diari La Veu del País Valencià
Sandra Gómez reitera la seua candidatura a les primàries del PSPV i celebra que siguen obertes

La secretària general del PSPV-PSOE a València i primera tinent d’alcalde a l’Ajuntament, Sandra Gómez, ha reiterat que concorrerà a les primàries que aquesta formació celebrarà després de l’estiu per a elegir el seu candidat a l’Alcaldia en les eleccions municipals de 2019 i ha assegurat que afronta el procés “amb molta il·lusió, energia, força i ganes”.

Gómez ha manifestat, en una entrevista a Europa Press, que les primàries són “una oportunitat formidable” per a “sumar a la gent” al projecte socialista. Ha recordat que ja va anunciar que es presentaria a aquest procés si guanyava la Secretaria General del PSPV en la capital valenciana, càrrec que va aconseguir el mes de febrer passat, i ha assegurat que sent “el suport” dels seus “companys i companyes”.

La també portaveu socialista en el consistori ha defensat “un partit en constant transformació”, en “constant obertura i diàleg amb els ciutadans i el menys endogàmic possible” així com una formació “permeable als canvis socials”. “Això passa per fer cada vegada més partícip de les nostres decisions la ciutadania. El partit no pot tindre un model del segle XIX. Necessita evolucionar i adaptar-se”, ha agregat.

D’aquesta manera, ha valorat que les primàries per a elegir el candidat del PSPV a l’Ajuntament de València vagen a ser, “per primera vegada” a la ciutat, “obertes”. “M’encanta que fem el nostre procés de candidatura amb unes primàries obertes perquè estem acostant tota eixa gent que vol ajudar-nos a adoptar la decisió quasi més important que pren un partit polític com és qui representa el seu projecte polític”, ha dit.

Gómez ha exposat que en un partit, “a més de projecte, ha d’haver-hi un lideratge” i ha afirmat que eixa és “la decisió que compartirem amb la ciutadania”, una “ciutadania progressista que vulga ajudar el PSOE”, ha insistit.

La responsable municipal ha asseverat que el projecte del partit “és el de tots” perquè “el partit és de tots” i “els secretaris generals són de tots”. “La gent vol unitat, bon rotllo entre tots i estar còmoda en els partits i no una militància en contínua tensió”, ha declarat.

En eixa línia, ha rebutjat plantejar un procés de primàries com aquest “com un enfrontament”, “per corrents” o pensant en “motius orgànics”, perquè és “un clar error”. Així, ha considerat que per a fer el pas de concórrer a unes primàries per a designar un candidat “ha d’haver-hi una mica més que motius orgànics”.

“Entenent la pluralitat”

“Estem parlant d’una altra cosa, no de dirigir el partit. Parlem de liderar el projecte polític del PSOE a la ciutat i la ciutat en ella mateixa”, ha precisat Sandra Gómez, que ha advocat per afrontar aquestos processos “en positiu, sumant i entenent la pluralitat i la diversitat”. Ha ressaltat que la seua opció “sempre” ha sigut “proposar les coses en positiu” i actuar “buscant la integració”.

La secretària general del PSPV a València ha valorat la “renovació” i la “regeneració” dels socialistes i la seua decisió d'”adaptar-se als nous temps”, així com que hi haja “molts espais de la ciutat, entitats, referents i ciutadania que estan mirant” al seu partit.

“Hem fet un projecte visible i atractiu i cada vegada són més les persones que s’estan sumant per a ajudar-nos a construir-lo i a conformar el model de ciutat que volem”, ha asseverat sobre aquest tema. Gómez ha explicat que el projecte dels socialistes valencians és “la València del futur, una ciutat adaptada als nous temps que ha d’exercir la capitalitat valenciana”.

La portaveu socialista ha instat a treballar per una ciutat “que parle d’innovació i de transformació digital”, que “done oportunitats” i que faça que “tothom se senta còmode i integrat”. Igualment, ha optat per una urbs que “diversifique el seu model econòmic” cap “als nous sectors econòmics” i que compte amb “una administració del segle XXI” que “no paralitze” sinó que “siga àgil en els tràmits de la vida diària de qualsevol veí”.

“Amb ganes de guanyar”

D’altra banda, preguntada per les expectatives del PSPV a la ciutat per als comicis locals del pròxim any, Sandra Gómez ha assenyalat també que la formació afronta “amb molta il·lusió i força” la cita després d’haver “treballat molt prèviament” per a conformar “un model de ciutat molt definit” i “amb objectius clars”.

La responsable municipal ha afirmat que serà el moment de “presentar un projecte que parle dels problemes que té la gent i de com resoldre’ls”. “Nosaltres ens presentem amb ganes de guanyar i amb ganes de liderar la ciutat en el futur”, ha afegit. Gómez ha indicat que encara que no se sap “què passarà en 2019, tot deixa entreveure que tornarà a haver-hi una diversitat política amb la qual s’haurà de dialogar i negociar”.

Així, preguntada per si en eixe cas advocaria de nou per un executiu local com el Govern de la Nau, l’actual govern que conformen Compromís, PSPV i València en Comú en aquesta ciutat, ha apuntat que la seua “aposta diària” és que els socialistes guanyen “els màxims vots” i ha assenyalat que no li agrada “pensar què passarà i què pactarem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa