Diari La Veu del País Valencià
La rendibilitat turística de València creix més que la mitjana de l’Estat

La primera tinent d’alcalde de la ciutat de València i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha destacat que el balanç turístic del primer semestre de l’any reflecteix la “consolidació del turisme com una activitat cada vegada més rendible”. Així, mitjançant un comunicat, ha precisat que el turisme “continua experimentant una millora progressiva” com, en la seua opinió, demostren indicadors com el RevPar, que llança “un increment a la ciutat de València per damunt de la mitjana espanyola”.

“Entre els objectius que ens marquem, atorguem prioritat a la qualitat del turisme enfront de la quantitat. Per això, posem el focus en els indicadors de rendibilitat que, íntegrament, milloren”, ha explicat Gómez. En concret, el RevPar experimenta un creixement del 15,5% (i se situa en 57,4 euros), amb creixements percentuals superiors a la resta de destinacions urbanes.

Les última comparatives d’abril reflecteixen que la mitjana se situa en un 3,70%, mentre que a València se situa en un 19,5%. Així, el preu mitjà creix un 2%, mentre que a València augmenta un 6,2% i, pel que fa a l’ocupació, la mitjana creix un 1,60% i a València, un 12,5%. Quant a l’ocupació hotelera, en els sis primers mesos de l’any la ciutat aconsegueix el 72%, amb una millora de més de cinc punts percentuals, i l’estada mitjana, un 1,5%.

Així mateix, la responsable de Turisme ha destacat que les pernoctacions han crescut “a un ritme del 5%, de manera que s’han registrat un total de 2.333.789”. Referent a això, ha concretat que les pernoctacions internacionals “augmenten un 10,7% i se situen en 1.472.194”.

Per procedència, les que experimenten una major pujada són les d’Alemanya, amb un 27,9% (118.217), seguides de Regne Unit, amb un 22,4% (164.565); Holanda, amb un 19,3% (203.004); Itàlia, amb un 17,2%(285.855), i França, amb un 8% (80.851), d’acord amb les dades procedents de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Gómez ha apuntat que aquestes “bones perspectives es mantindran a l’estiu” però ha posat l’accent que València s’està consolidant com “una destinació urbana de referència a Europa”. En aquest sentit, ha assenyalat que els indicadors reflecteixen “un major increment –percentual– en els mesos vall, aquells on l’activitat turística, tradicionalment, s’alentia”, per la qual cosa ha destacat la “desestacionalització de l’activitat turística a la ciutat de València”.

Finalment, quant al trànsit aeri ha ressaltat que València augmenta en el primer semestre de 2018 un 20,2% (1.489.630 pax), de manera que es tracta del huité Aeroport de la Xarxa d’Aena en nombre de passatgers i el que més creix dels deu primers. Pel que concerneix el Port, tant les escales, 68 (+11.5%), com els passatgers, 129.056 passatgers (+13%), augmenten també.

Comparteix

Icona de pantalla completa