Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors accepten el dolorós final de Canal 9
RedactaVeu / Europa Press / València

Abans de la votació s’ha celebrat una assemblea en la qual els sindicats amb representació en el comitè d’empresa han explicat el document i han responsabilitzat al Consell de la situació a la qual ha arribat l’ens públic.

A l’inici de la mateixa, el president del comitè d’empresa, Vicent Mifsud, ha admès que “arribar a aquest preacord és dolorós” perquè els treballadors de l’ens “el que volen és treballar” i ha assegurat que no consentiran “cap xantatge”, segons ha informat CCOO a través del seu perfil de Twitter.

Per la seua banda, qui precedira en el càrrec a Mifsud, Salut Alcover, ha insistit que l’ERO “és irregular perquè és un tancament patronal”, encara que una vegada aconseguit aquest acord “ara cal triar”. “Davant l’oferta de l’empresa sou vosaltres, els treballadors, els qui heu de decidir si acceptem el preacord o anem als tribunals”, ha assenyalat.

Contingut del preacord

El preacord aconseguit contempla indemnitzacions de 35 dies per any treballat amb un límit de 30 mensualitats per a tots els treballadors, així com prestacions lineals per a la plantilla d’entre 5.000 euros i 8.000 euros, i 3.000 més per als treballadors de la franja compresa entre els 45 i els 55 anys. A més, l’empresa subscriurà un conveni especial amb la Seguretat Social per als majors de 55.

S’estableix un primer pagament del 60% de la indemnització i el 40% restant al primer trimestre de 2015. Així mateix, es preveuen 30 recol·locacions en l’administració pública: 23 del servei de documentació i 7 de la xarxa i, en el cas que es produïra la reobertura de RTVV en els pròxims tres anys, es donarà prioritat en la contractació a treballadors actuals.

L’empresa ha puntualitzat que, en tots els casos, la suma de les quantitats no podrà ser superior a la indemnització corresponent a l’acomiadament improcedent.

Comparteix

Icona de pantalla completa