Diari La Veu del País Valencià
lgualtat engega a València un centre d’emergència per a dones víctimes de violència de gènere

La Conselleria d’Igualtat ha obert a València un centre d’emergència per a l’atenció urgent i immediata de les dones víctimes de violència de gènere. D’aquesta manera, s’assegura l’existència d’un recurs d’aquest tipus en tot el País Valencià, tal com ha indicat la directora general de l’Institut Valencià de Dones, María Such, en un comunicat.

El nou centre, del qual no es dóna la ubicació exacta per a garantir la seguretat de les dones que puguen viure en ell, compta amb tretze places d’acolliment per a situacions d’emergència i és accessible per a dones amb diversitat funcional, ha precisat Such.

Es tracta, ha explicat la directora general, d’un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere i als fills que les acompanyen, als qui es proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada.

A la demarcació de València no es disposava fins a aquest dilluns de cap recurs d’aquest tipus, han destacat des de la Generalitat, que ha precisat que el centre serà atés per un equip multidisciplinari format per onze professionals i en ell es realitza un diagnòstic i valoració prèvia a la derivació al recurs més idoni.

Centres de recuperació integral

El País Valencià compta amb tres centres de recuperació integral, un a Castelló (30 places), un a València (20 places) i un altre a Alacant (27 places), destinats a allotjar i atendre durant un període de sis mesos dones víctimes de violència de gènere i els fills menors que les acompanyen.

Paral·lelament, Igualtat disposa actualment de 191 places concertades amb entitats sense ànim de lucre per a prestar una atenció integral a dones que es troben en situació de risc i d’exclusió social, soles o acompanyades dels fills menors. A més, disposa de dos centres propis, un situat a València, amb trenta places, i un segon en la de Castelló, on compta amb un habitatge tutelat amb tretze places de capacitat.

Balanç d’aquesta xarxa de centres

La directora general ha fet balanç de les millores i novetats en la xarxa de centres d’acolliment especialitzats per a víctimes de violència de gènere i ha assegurat que s’està treballant perquè els centres que s’assemblen el màxim possible a una llar.

Comparteix

Icona de pantalla completa