Diari La Veu del País Valencià
PP i PSOE de Castella-la Manxa es barallen per a demostrar que rebutgen els transvasaments

En contra absoluta dels transvasaments. El PP i el PSOE de Castella-la Manxa han protagonitzat una baralla per a demostrar que tots dos estan en contra d’un nou transvasament del Tajo-Duero i que la prioritat es defensar els interessos dels castellanomanxecs. Aquest enfrontament s’ha produït després de les acusacions que han llançat els populars aquest dilluns arran d’una entrevista publicada en ABC a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, on “no nega un nou possible transvasament el pròxim mes de setembre”.

“Ja en són dos els transvasaments que s’han dut a terme des que el PSOE està en el govern espanyol”, ha emfatitzat la diputada popular, María Roldán, en una roda de premsa on ha ironitzat dient que no sap si des que governa el PSOE “els transvasaments ja no són tan dolents”.

Els socialistes castellanomanxecs s’han defensat de les acusacions del PP assegurant que segueixen estant en contra dels transvasaments “encara que els aprove un Consell de Ministres socialista”. “Nosaltres mantenim la nostra posició amb independència de qui estiga a Madrid”, ha avisat la portaveu del grup parlamentari socialista, Blanca Fernández.

La portaveu dels diputats socialistes ha sentenciat que el PSOE castellanomanxec segueix mantenint la mateixa posició de sempre, que és la de buscar alternatives que facen innecessari el transvasament en el mitjà termini per a seguir desenvolupant l’economia i l’ecologia de la regió però “sense carregar-nos” la de la Regió de Múrcia i la del País Valencià.

A més, ha recordat que els socialistes mai s’han oposat a transvasaments per raons humanes però sí per a altres usos. Per tant, ha apuntat que el govern de Castella-la Manxa seguirà recorrent els transvasaments que s’aproven i alhora ha assegurat que la seua formació s’ofereix a optar per altres alternatives.

Comparteix

Icona de pantalla completa