Diari La Veu del País Valencià
L’IPC baixa un 0,8 per cent en juliol, un descens impulsat per les rebaixes de primavera i estiu

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va disminuir un 0,8% en juliol en relació al mes de juny al País Valencià i va moderar la seua taxa interannual fins al 2,3%.

Segons les dades definitives publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a l’Estat, els preus van baixar un 0,7% en juliol en relació al mes anterior i va moderar una dècima la seua taxa interannual, fins al 2,2%.

En aquesta moderació ha influït principalment el menor encariment dels aliments i begudes no alcohòliques, especialment per la baixada dels preus de peix, marisc i olis i també pel descens dels preus dels paquets turístics en relació al nivell de fa un any.

Per la seua part, al País Valencià quant a la taxa mensual, el sector de vestit i calçat va registrar el major descens amb una baixada dels preus d’un 13,7 per cent amb motiu del període de rebaixes de primavera-estiu.

Així mateix, parament també va registrar un descens de l’1,4%, aliments i begudes no alcohòliques un 0,9%, mentre que begudes alcohòliques i tabac, medicina i comunicacions van baixar un 0,1 per cent i altres un 0,5 per cent. Per contra, oci i cultura va augmentar un 1,4%, hotels, cafés i restaurants un 1%. La resta, transport i ensenyament, es van mantindre invariable.

Respecte a la taxa interannual, la major pujada la registra transport amb un 6,5%, habitatge un 3,5%, comunicacions i hotels, cafés i restaurants un 2,2%, aliments i begudes no alcohòliques un 2%, begudes alcohòliques i tabac un 1,8%, vestit i calçat un 1%, i ensenyament un 0,1%. Per contra, medicina va baixar un 0,6% i oci i cultura un 0,2%.

Comparteix

Icona de pantalla completa