Diari La Veu del País Valencià
Ábalos vol recuperar el decret d’ajudes d’incendis de 2012 per als afectats de Llutxent

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha indicat aquest dimarts que volen recuperar el decret d’ajudes que es va publicar l’any 2012, any en què van tindre lloc molts incendis al País Valencià, per als afectats pel succés catastròfic de Llutxent.

“Ho volem tornar a traure de manera complementària també amb el que puga administrar la Generalitat Valenciana i la Diputació de València que també han mostrat disposició a col·laborar”, ha assenyalat Ábalos, qui ha matisat que un aspecte que es realitzarà “més enllà de la formalitat de declaració de zona catastròfica”.

Ábalos ha assegurat que l’Estat, la Generalitat i la Diputació de València tenen “voluntat de treballar conjuntament” amb l’objectiu de “donar les majors ajudes” a totes les persones que han patit danys materials. El ministre valencià ha deixat clar que de moment “s’estan avaluant danys” i ha reiterat la “disposició” de les tres administracions de treballar.

“Un moment molt dur”

D’altra banda, el ministre ha explicat que la seua visita ha sigut “important” perquè “els veïns puguen veure a la seua representació política” i els puguen “traslladar les seues impressions, el seu malestar i també la seua esperança en molts casos”.

“Estarem escoltant la gent en un moment molt dur, han perdut les seues cases. Les cases són també part de la història personal, és normal que aquestes emocions es donen i és important empatitzar amb el sentiment d’aquestes famílies i d’altra banda fer des dels poders públics el que es puga fer”, ha agregat.

Gandia inicia les mesures post-incendi

El regidor de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, Xavi Ródenas, ha presentat aquest dimarts les mesures que s’aplicaran per a solucionar els danys causats per l’incendi forestal que es va declarar fa una setmana a Llutxent i va quedar extingit després d’afectar a set termes municipals, principalment en la capital de la Safor.

Ródenas ha explicat que a Gandia hi ha danys en infraestructures i ambientals, segons ha informat el consistori en un comunicat. “Els danys han sigut molt durs i importants. De 960 hectàrees cremades, la majoria són del paratge natural Parpalló-Borell, un paratge municipal que gestionem nosaltres directament”, ha indicat l’edil, que ha precisat que la majoria d’eixes hectàrees són “de molt difícil accés”.

D’aquesta manera, ha defensat que el desenvolupament de l’incendi va ser a causa de “dificultats climatològiques i d’accessibilitat” que van impedir la seua ràpida extinció. Respecte a les mesures que s’aplicaran són tres: la primera part, de diagnosi del que ha succeït; la segona, l’aplicació de l’eina de participació, i la tercera, la proposta activa per a la Generalitat i la Diputació.

Comparteix

Icona de pantalla completa