Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al Consell que elabore una guia amb les festes dels 542 municipis del país

El PSPV-PSOE vol que es coneguen totes les festes de les 542 localitats del País Valencià. Per això, el Grup Socialista de les Corts ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a instar el Consell a elaborar una “guia calendaritzada i territorialitzada que desgrane i informe de la celebració de les festes dels municipis valencians”.

Segons ha explicat la diputada socialista Mercedes Caballero en una nota de premsa, “al llarg de l’any, els 542 municipis de la Comunitat organitzen festes d’interés tant patrimonial com cultural, gastronòmic i històric”. No obstant això, ha indicat que, malgrat que hi ha “algunes d’elles que són conegudes internacionalment”, n’hi ha moltes altres que són “desconegudes no només” per als visitants “sinó, en la majoria dels casos, fins i tot per als valencians i valencianes”.

Caballero ha indicat que encara que “l’Agència Valenciana de Turisme (rebatejada recentment com a Turisme Comunitat Valenciana), a través del seu web, dóna informació detallada tant sobre les singularitats de les comarques com dels 542 municipis i informa de les festivitats més immediates, tant els valencians i valencianes com els turistes no compten amb una guia calendaritzada i territorialitzada de les diferents celebracions festives dels municipis”.

El PSPV reclama que el Consell elabore una guia a partir de la consulta amb cadascun dels 542 municipis perquè siguen aquestos els qui decidisquen quines celebracions incloure en la guia. Així mateix, la PNL reclama que la guia es desenvolupe “tant en format digital, per a facilitar la contínua actualització, com en paper, i que s’efectuen periòdicament campanyes publicitàries per a donar a conéixer la guia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa