El Palau de la Música amplia les localitats per al públic amb mobilitat reduïda en les dues sales principals

L'auditori municipal ha posat marxa un Pla d'Accessibilitat per a garantir l'accés i els desplaçaments per tot l'edifici a persones cegues i amb diversitat funcional
/ València
16 agost 2018 01:00h

El Palau de la Música ha posat en marxa el Pla d'Accessibilitat 2018-2020 aprovat recentment. El pla comprén les instal·lacions generals; les sales Iturbi, Rodrigo, García Navarro, Lucrecia Bori, Martin i Soler i Atri Bambús, i ascensors, lavabos, escenaris, taquilles i el sistema d'extinció d'incendis, entre d'altres, perquè persones invidents, amb mobilitat reduïda i diversitat funcional puguen fer ús de l'edifici amb facilitat.

La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) ha inclòs el recinte en la seua Guia de Turisme Accessible i Inclusiu. La regidora de Cultura i presidenta de l'organisme autònom, Glòria Tello, ha destacat que "aquesta nova mesura era molt necessària per a continuar avançant en l'accessibilitat d'aquelles persones que fins ara ho tenien molt complicat per a gaudir de qualsevol activitat dins de l'extensa programació del Palau". "Pas a pas estem treballant per a pal·liar unes deficiències heretades tant en matèria de seguretat com d'accessibilitat dins del nostre compromís amb el benestar de tota la ciutadania", ha subratllat. 

De moment ja s'han dut a terme algunes actuacions. Per exemple, a la sala Iturbi s'han ampliat les places per a persones amb cadira de rodes, de manera que han passat de 10 a 15, i també s'han incorporat de noves a la sala Rodrigo, on no n'hi havia. A més, s'està ultimant la nova ordenança de preus públics adequada a aquestes places, s'ha instal·lat un dispositiu especial per a persones amb discapacitat auditiva i s'ha afegit una plataforma per a cadires de rodes a l'escenari de la sala Iturbi.

Tello ha explicat que "s'està treballant conjuntament amb associacions, universitats i altres organismes per a aconseguir la major qualitat tècnica possible". El Palau de la Música ha estat inclòs en la Guia de Turisme Accessible i Inclusiu de COCEMFE CV, que recull rutes i espais del territori que garanteixen que les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial pugen disfrutar del turisme i participar en igualtat d'oportunitats.

next