Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià lidera el creixement econòmic generat per l’agricultura ecològica

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat l’informe sobre producció ecològica referent a 2017, un document que situa el País Valencià com el segon territori dins de l’àmbit estatal que més operadors en agricultura ecològica suma en el sector terciari, de manera que resta només per darrere de Catalunya.

Malgrat que les dades aconseguides pel territori valencià en 2017 representen el 6,8% del total d’operadors de tot l’Estat (3.013 sobre 43.984) i situen el país en la sisena posició en termes absoluts, els operadors en l’activitat terciària (sector de l’activitat econòmica on tenen lloc la compravenda, l’intercanvi de béns i la prestació de serveis de consum per cadascun dels membres de la societat) fan que el País Valencià estiga per davant de territoris tan importants en el sector ecològic com Andalusia, Castella-La Manxa i Múrcia, tal com ha destacat el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

Una altra dada que demostra la importància de l’agricultura ecològica al sector terciari de l’economia valenciana és la seua evolució en l’últim any, ja que ha patit un increment del 38% respecte a 2016, de manera que s’ha convertit en el territori que més ha crescut dins de l’àmbit estatal, on Andalusia se situa en segon lloc amb un augment del 36%, destaca la CAECV.

“Gran part de la responsabilitat d’aquestes excel·lents xifres per al nostre sector l’han tinguda les províncies de València i Alacant, on el nombre de comercialitzadors s’ha incrementat en un 48% i en un 25%, respectivament, en l’últim any”, explica el president del CAECV, José Antonio Rico, per a qui “l’activitat terciària ha adquirit una gran importància, ja que classifica totes les activitats econòmiques que permeten augmentar el benestar dels consumidors a través dels serveis”.

Hi ha, doncs, quatre categories que dominen les exportacions de productes ecològics de l’Estat: hortalisses, vins, olis i fruites. Entre aquestes quatre famílies es concentren prop del 72% dels productes exportats, han assenyalat. Les exportacions de productes ecològics valencians es dirigeixen quasi íntegrament a la Unió Europea, concretament a països com Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, Suècia i els Països Baixos.

Comparteix

Icona de pantalla completa