Diari La Veu del País Valencià
Podem pregunta a Sanitat com està gestionant el presumpte frau de les clíniques iDental

El diputat del grup parlamentari Podem a les Corts Jordi Alamán ha registrat una dotzena de preguntes adreçades a la Conselleria de Sanitat i a la Direcció General de Consum per a conéixer les mesures que adoptarà el Consell respecte al presumpte frau de les clíniques iDental.

Segons ha apuntat el parlamentari en un comunicat, arran de la recuperació dels historials clínics dels pacients d’iDental, “sorgeixen molts dubtes sobre la metodologia i procediments a aplicar atenent al volum d’afectats que hi ha”.

Alamán ha recalcat que si les xifres superen els 200.000, com apunten diverses fonts, “la veritat és que ens trobem davant d’una estafa que afecta un 4 o 5% de valencians, un fet sense precedents”. “Per açò ens agradaria que tant Sanitat com la Direcció General de Consum ens informaren de com procediran a partir d’ara”, ha sol·licitat.

Tant Alamán com Daniel Geffner, tots dos diputats de la formació morada, s’han reunit amb representants de plataformes i han escoltat els testimonis de “centenars” d’afectats pel tancament d’iDental, que ha deixat centenars de milers de tractaments inacabats per tot Espanya.

Als problemes derivats del tancament, segons Podem, “se suma l’acumulació d’indicis que indiquen la mala praxi clínica i laboral que podrien haver posat en risc la salut dels pacients”. “Volem saber si s’han presentat més denúncies per possibles contagis des de la primera que es va realitzar en maig i quin grau d’implicació està tenint la Conselleria de Sanitat; si està realitzant recerques per aquestos possibles contagis, i si està facilitant mitjans i recursos als afectats per a ajudar-los en tot moment”, ha manifestat.

Així mateix, la formació morada ha formalitzat diverses peticions de documentació a tots dos organismes oficials, com ara l’accés a les llicències d’obertura de les clíniques d’iDental i el detall dels protocols d’actuació respecte a les persones afectades, les reclamacions registrades contra l’empresa des de 2010 i el nombre de pacients que han sol·licitat els seus historials clínics.

Comparteix

Icona de pantalla completa