Diari La Veu del País Valencià
Ángel descarta dimitir i defensa la coordinació dels operatius en l’incendi de Llutxent

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha assegurat aquest dijous que “no veu causes” per a dimitir encara que “respecta i entén” les crítiques d’alguns sindicats de bombers que havien reclamat el seu cessament per la descoordinació en les tasques d’extinció de l’incendi de Llutxent.

Ángel ha defensat que la coordinació dels operatius que van participar en l’extinció de l’incendi “va funcionar bé” i que va haver-hi “més mitjans que mai” en les tasques. D’aquesta manera, contradiu les declaracions dels sindicats, que asseguraven que hi havia més coordinadors que bombers.

“Més mitjans que mai”

Així mateix, ha insistit que “no s’ha detectat cap falta de mitjans, sinó que hi ha hagut més mitjans que mai”. Ángel ha volgut deixar clar que es van emprar “tots els recursos possibles” i ha recordat que el dia que va començar el foc “hi havia diversos incendis al mateix temps”. No obstant això, ha fet èmfasi que els recursos eren “suficients” i que la “resposta tècnica ha sigut qualificada i proporcional”.

També ha explicat que tan bon punt es va declarar el foc ja estaven els primers dispositius mobilitzats. Entre diumenge i dilluns va haver-hi més de 50 incidències de “diversa tipologia”, onze d’ells dilluns a la vesprada i únicament un va acabar sent incendi. Així mateix, ha ressaltat que més de 800 persones van treballar en torns i es van mobilitzar més de 30 mitjans aeris la “sincronia” entre els quals va ser bona.

Ángel, d’altra banda, ha destacat la “tremenda complexitat” de l’incendi, sobretot pel “canvi brusc” en el vent, per la qual cosa es van prendre “mesures complicades i difícils de comprendre per a la ciutadania”, com ara les evacuacions.

“Impossible unificar els cossos en aquesta legislatura”

Preguntat per la unificació dels diferents cossos de bombers del País Valencià, una de les reclamacions principals dels sindicats, ha afirmat que és “impossible” dur-la a terme abans de la fi de legislatura. “No és la improvisació d’una nit d’estiu”, ha dit, abans d’apuntar que és un “tema complex” i que “necessita consens”.

Comparteix

Icona de pantalla completa