Torra defensa Catalunya com una "terra d'acollida" i amb una societat "valenta disposada a combatre la intolerància"

El president de la Generalitat de Catalunya ha tingut un record per als serveis d'emergències, l'exconseller Forn i l'exmajor dels Mossos Trapero en el seu discurs pel primer aniversari dels atemptats de les Rambles
17 agost 2018 01:00h
El president català, Quim Torra, llegint la declaració institucional en record a les víctimes dels atemptats del 17 d\'agost de 2017.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat Catalunya com a "terra d'acollida" i ha deixat clar que "la democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie es produeixi on es produeixi". En una declaració institucional a la Galeria Gòtica del Palau amb motiu del primer aniversari dels atemptats terroristes a la capital catalana i a Cambrils, Torra, que ha estat acompanyat per tot el seu govern, ha apuntat que "davant d'aquells que fan ús de al violència, bastim un país de gent de pau i d'acollida, una societat íntegra i valenta disposada a combatre la barbàrie i la intolerància".

"El món sempre trobarà Catalunya en la lluita per la defensa de la democràcia i els valors de la pau i llibertat", ha reblat. A més, Torra també ha fet un reconeixement als professionals de la seguretat, la sanitat i les emergències i, en especial, a l'exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, que ha lamentat que actualment està "injustament empresonat".

Torra ha volgut traslladar en nom del Govern de la Generalitat de Catalunya el seu "record, suport i solidaritat" amb totes les víctimes dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils i també a tots els seus familiars i amics. "Totes les persones de bé, de totes les civilitzacions, religions i condició social estan al costat de les víctimes d'aquells actes violents", ha assegurat. "Amb la mateixa contundència que fa un any, el Govern de la Generalitat vol fer palés el seu màxim rebuig al terrorisme, sigui quina sigui la seva carta de presentació", ha reblat Torra. 

Alhora, el president ha volgut agrair "l'actitud solidària" de tots els col·lectius professionals i de la societat en general que "es van bolcar en benefici de l'atenció a les víctimes i el suport en la gestió de l'emergència". De fet, Torra ha dit que els professionals de la sanitat, la seguretat i les emergències van demostrar una "indubtable vocació de servei" i van "excel·lir en totes les tasques encomanades" en relació als atemptats i l'atenció a les víctimes.

Al mateix temps, Torra ha volgut tenir un record especial pels responsables que van dirigir el "complicat dispositiu operatiu d'aquells dies", l'aleshores major Josep Lluís Trapero i l'exconseller Joaquim Forn, de qui ha lamentat que està "injustament empresonat".

El cap de l'executiu català considera que els fets viscuts el 17 d'agost de 2017 van "posar a prova" el país i la seua gent i creu que "hem sortit més reforçats i units i més convençuts dels nostres principis". "Uns principis que ens consoliden com una societat democràtica, pacífica, plural i tolerant", ha afegit, tot assegurant que "Catalunya s'ha forjat al llarg dels segles com una terra d'acollida" i, per això, "davant d'aquells que fan ús de la violència, bastim un país de gent de pau i d'acollida".

Reunió extraordinària del govern

El govern català en ple s'ha reunit aquest divendres de matí uns minuts abans de la lectura de la declaració institucional. La reunió, encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha servit per a aprovar la declaració que s'ha llegit tot seguit a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat. Es tracta de la primera reunió de l'executiu català després de les vacances d'estiu.

next