Diari La Veu del País Valencià
Els patinets elèctrics aniran per la calçada i a menys de 10 quilòmetres per hora quan circulen per voreres autoritzades a València

El regidor de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha avançat aquest divendres que el consistori està preparant una nova ordenança “moderna” i “adaptada als temps” en la qual l’ús dels patinets elèctrics es regularà “en la mateixa línia” que segueix la normativa sobre bicicletes.

Així ho ha explicat als mitjans de comunicació el també alcalde en funcions durant la seua visita a les obres de la plaça Rojas Clemente, preguntat sobre la nova ordenança que prepara el seu departament i com afecta els patinets elèctrics.

El regidor ha assenyalat que les normes relatives a aquest nou mitjà de transport aniran “en la mateixa línia” que les de les bicicletes i ha recordat que aquestes circulen pel carril bici i la calçada, així com per “espais per als vianants on estiguen legalitzades”. “Ara mateix, les bicicletes van a deu quilòmetres per hora i han de mantindre una distància mínima d’un metre amb les persones”, ha detallat.

Sota aquesta premissa, els patinets, en les zones per als vianants, hauran de prestar “especial cura” a la distància i portar una “velocitat molt baixa”, ha apuntat. “Quan hi haja aglomeracions de gent, els usuaris han de baixar dels patinets com ho fan les bicicletes”, ha precisat.

Grezzi ha destacat que la nova ordenança és “moderna, adaptada als temps i regularà tots els aspectes que són nous” en la mobilitat. El patinet elèctric és un “fenomen que està en alça” i ha de ser “respectuós” amb la resta de mitjans de transport, ha subratllat. “Volem que ningú se senta agreujat i que hi haja el màxim respecte i convivència entre tots”, ha afegit.

El regidor ha indicat que “en primer lloc” se situaran els vianants, “que són una part importantíssima del nombre de desplaçaments, el 48 per cent”. “La intenció és protegir els seus espais, mimar-los i mimar la gent que camina”, ha remarcat.

Respecte a les altres formes de transport, l’Ajuntament pretén “fer una regulació específica que conjugue les necessitats de desplaçament”. L’ordenança “garantirà que hi haja convivència i respecte entre tots els mitjans de locomoció”, ha insistit.

Comparteix

Icona de pantalla completa