L'Ajuntament de València preveu finalitzar en novembre les obres de la plaça Rojas Clemente

El regidor de mobilitat, Giuseppe Grezzi, recorda que el projecte ha estat codissenyat pel veïnat i que busca recuperar els espais que abans es dedicaven als vehicles
/ València
17 agost 2018 01:00h
El projecte compta amb un pressupost de 330.000 euros i contempla una zona enjardinada, jocs infantils i de descans i aparcaments. 

L'Ajuntament de València preveu que les obres de remodelació de la plaça Rojas Clemente concloguen a finals d'octubre o a principis de novembre, un projecte el pressupost del qual ascendeix a 330.000 euros i que contempla una zona enjardinada, jocs infantils i de descans i aparcaments.

Així ho ha assegurat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, durant la visita que ha realitzat aquest divendres a les obres, que abasten tant la plaça com el carrer Sant Pere Pasqual, que connecten amb les vies Simón Ortiz, Juan de Mena i Botànic.

El projecte, codissenyat pels veïns a través de la iniciativa Pressupostos Participatius, busca millorar l'entorn de la plaça i dels carrers laterals per a recuperar els espais que abans es destinaven "majoritàriament als vehicles" i convertir-los en zones enjardinades i per als vianants, ha explicat Grezzi.

La plaça Rojas Clemente, que fins ara s'utilitzava com a zona d'aparcament, "passarà a ser per als vianants" però es continuarà "respectant la circulació" del trànsit, segons el regidor, per a permetre, per exemple, "l'eixida a la Gran Via o el pas de Guillem de Castro a Ferran el Catòlic".

També ha recordat que es crearan noves zones d'aparcament i les places de la zona blava "es destinaran" a altres punts de la ciutat i, a més, "respectaran les zones de càrrega i descàrrega" del mercat Rojas Clemente.

"Es tracta d'un dels projectes més importants del barri del Botànic, en el qual hem volgut mantindre dues peticions, l'accessibilitat i la qualitat de l'espai", ha reivindicat Grezzi. Quant a les obres previstes a la plaça de la Reina i de l'Ajuntament, el regidor ha afirmat que en la primera els treballs es troben "en un procés de tràmit", amb l'objectiu de poder desenvolupar els informes i "anar a licitació", mentre que per a la remodelació de la plaça de l'Ajuntament "ja s'ha destinat una part dels Pressupostos Participatius".
 

next