Diari La Veu del País Valencià
Els guies turístics sumen 250 nous agents que per primera vegada atendran en turc, polonés i hongarés

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, ha habilitat 250 nous guies de turisme que se sumen als 1.349 professionals. A més, 21 agents que ja estaven habilitats han pogut ampliar els idiomes.

Així, després de concloure el procés de proves d’habilitació de guia de turisme i d’ampliació d’idiomes dels guies ja habilitats dels 611 aspirants que van sol·licitar la realització de les proves, es produeix la seua incorporació a aquest sector professional.

La suma d’aquestos nous guies suposa una millora de l’oferta d’assistència i informació al visitant, amb un important increment en el nombre de professionals habilitats al País Valencià i en el nombre d’idiomes en els quals es presta el servei.

A més de les proves d’idiomes, els nous guies han hagut de demostrar coneixements culturals, artístics, geogràfics i del medi ambient del territori valencià; nocions d’actualitat política, econòmica, social i cultural; així com habilitats relacionades amb la gestió, assistència i assessorament.

Segons ha informat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “aquesta convocatòria ha generat gran interés i hem aconseguit atraure professionals qualificats que ens permetran ampliar el ventall d’idiomes”. En aquest sentit, ha assenyalat que “per primera vegada la Comunitat Valenciana compta amb guies en turc, polonés o hongarés”.

Així mateix, Colomer ha ressaltat que “els nous guies s’han habilitat, encara que en molt menor nombre que en anglés, alemany, francés i italià, en idiomes com neerlandés, rus, xinés, hongarés, holandés, romanés, búlgar, turc, polonés, danés, txec, japonés, ucraïnés, islandés i llengua de signes”.

1.349 guies de turisme oficials

Turisme Comunitat Valenciana convoca les proves oficials per a l’habilitació de guies de turisme en l’àmbit territorial, amb la finalitat d’incrementar i millorar els serveis turístics d’interpretació, assessorament i informació en destinació.

Aquestes són les setenes proves d’habilitació de guia de turisme que ha convocat Turisme i amb elles el nombre actual de guies habilitats en diferents idiomes aconsegueix els 1.349.

El Decret 62/1996, de 25 de març, del govern valencià, pel qual es regula la professió de guia de turisme estableix que requeriran els seus serveis les visites guiades a béns d’interès geogràfic o ecològic, museus, monuments i/o conjunts històric-artístics del territori.

L’habilitació suposa que els qui superen les proves, per la seua qualificació professional, presten informació amb l’adequada qualitat en matèria cultural, històrica, artística i geogràfica als turistes. Els guies habilitats comptaran amb una credencial que els identifique com a tals en la qual figuraran les seues dades personals i l’idioma o idiomes pels quals estan habilitats. Aquesta credencial hauran d’exhibir-la durant l’exercici professional de l’activitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa