Diari La Veu del País Valencià
Mor l’exsecretari de l’ONU i Nobel de la Pau, Kofi Annan

Mor l’exsecretari general de les Nacions Unides (ONU, per les seues sigles en anglés) i premi Nobel de la Pau, Kofi Annan.

Segons han fet públic aquest dissabte els familiars d’Annan al seu compte de Twitter, el diplomàtic ghanés ha mort aquest dissabte als 80 anys d’edat després de no haver pogut superar una malaltia. El premi Nobel va emmalaltir en tornar de Sud-àfrica, país que va visitar per a participar en les commemoracions de l’aniversari de naixença del líder sud-africà Nelson Mandela. Annan va ser hospitalitzat a Ginebra i després va ser traslladat en avió a un centre mèdic a Berna on ha mort aquest dissabte.

Tant la família com els responsables de la seua fundació han incidit en la “immensa tristesa” de la notícia després d’anunciar que l’exsecretari general de l’ONU i premi Nobel de la Pau haja “mort pacíficament” aquest dissabte.

Kofi Annan va ser un ”home d’estat” i un ”internacionalista compromès” que va lluitar tota la seua vida per ”un món més just i pacífic”. En el comunicat, la família d’Annan assegura que durant la seua carrera, el diplomàtic va ser un ”apassionat de la pau, del desenvolupament sostenible, els drets humans i la legalitat”. La família ha demanat privacitat durant el dol i ha detallat que més endavant s’anunciarà la celebració d’homenatges.

Kofi Annan va ascendir a la secretaria general de l’ONU en 1997 i va ostentar el càrrec durant dos mandats, fins a 2006. En 2001 va rebre el Premi Nobel de la Pau.

Comparteix

Icona de pantalla completa