Diari La Veu del País Valencià
Un atac vandàlic deixa irrecognoscible el monòlit d’Alacant dedicat a Miquel Grau

El monòlit dedicat a la memòria de Miquel Grau, el jove antifeixista que va ser assassinat a Alacant en 1977 mentre penjava cartells convidant la ciutadania a participar en la Diada del País Valencià, ha sigut greument atacat amb pintura blanca, fins el punt que és irrecognoscible i impossible de llegir.

“El feixisme torna a atacar la democràcia a Alacant”, ha afirmat la regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, María José Espuch, qui a través del seu compte de Twitter ha denunciat els fets.

Compromís per Alacant sol·licitarà una reunió amb la nova subdelegada del govern espanyol, la socialista Araceli Poblador, perquè “aquestos actes reiterats no queden impunes”.

La coalició ha instat l’Ajuntament, presidit pel Partit Popular, a que repose “immediatament” el monòlit i ha demanat a la regidoria de Cultura que complisca els seu compromís de dedicar a Miquel Grau un carrer en la seua memòria.

No és la primera vegada que el monòlit dedicat a Grau ubicat a la plaça dels Estels de la ciutat d’Alacant és atacat per grups feixistes. El 22 de desembre de 2015, la Falange Española va omplir el monument d’adhesius del partit ultradretà i, en gener de 2017, el Casal Tio Cuc denunciava que el monòlit havia patit cinc atacs fins a aquell dia, l’últim el 6 de gener quan els vàndals el van destrossar.

Monòlit dedicat a Miquel Grau a Alacant. / MARIA JOSÉ ESPUCH

Comparteix

Icona de pantalla completa