Diari La Veu del País Valencià
Paterna és el municipi on més vivendes públiques s’han donat a famílies en risc d’exclusió social

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat durant la present legislatura, iniciada en juliol de 2015, un total de 750 habitatges públics a tot el País Valencià a famílies en risc d’exclusió social. D’elles, 103 han sigut assignades a la demarcació de Castelló, 150 a la d’Alacant i 497 a la de València.

El municipi on més habitatges s’han adjudicat és Paterna, concretament al grup d’habitatge públic de la Coma, on s’han lliurat 152 vivendes i s’ha realitzat una inversió propera als tres milions d’euros, que inclou una partida de dos milions que s’han destinat a la reparació de més d’un centenar d’immobles. Li segueix València on s’han lliurat 46 pisos i Borriana, amb 45.

Del total d’habitatges assignats, 81 han sigut lliurats a famílies afectades per execucions hipotecàries. L’aplicació d’aquest criteri ha tingut especial força en la demarcació de València, on s’han adjudicat 50 habitatges segons aquesta condició especial. La segueix la demarcació d’Alacant amb 19 i la de Castelló amb 12.

D’altra banda, s’han assignat 78 immobles a famílies víctimes de la violència de gènere. En aquest cas, la distribució per demarcacions ha sigut la següent: 48 a la de València, 22 a la d’Alacant i 8 famílies a la de Castelló.

Aquestes accions formen part del Pla de Dignificació de l’Habitatge Social impulsat per la Conselleria i que inclou deu mesures de xoc per a gestionar el parc públic d’habitatge de la Generalitat. Unes actuacions que responen a la vocació social i de rescat de les persones que té el govern, ha indicat la Conselleria en un comunicat.

Des del Consell es considera que en “l’èxit d’aquest pla ha contribuït de manera fonamental la col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments, exemple de treball conjunt per a donar respostes efectives a situacions de necessitat d’habitatge, tant en casos d’emergència com de famílies amb dificultats per a accedir a un habitatge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa