Diari La Veu del País Valencià
El PPCV acusa el Consell d’augmentar els índexs de pobresa i pujar els impostos

El portaveu d’Economia del Grup Popular a les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat que les polítiques del president de la Generalitat, Ximo Puig, “han portat en tres anys pujada d’impostos i pujada dels índexs de pobresa a la Comunitat”.

El diputat popular ha assenyalat en un comunicat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, planteja una pujada d’impostos de fins a 13.500 milions d’euros, sense comptar amb el de Successions, “i Podemos està estrenyent l’executiu perquè encara hi haja més”. “És el que ocorre sempre que governa l’esquerra: es pugen els impostos i els ciutadans ixen perjudicats. La Comunitat Valenciana, en aquestos tres últims anys amb Puig i Oltra al capdavant és exemple d’açò”, ha assegurat.

Així, Ibáñez ha indicat que “els únics que estan fora de perill amb Puig són els seus assessors i alts càrrecs, que han vist com han augmentat els seus sous, mentre que la resta de ciutadans solament veu més impostos i més pobresa”, ha dit el diputat del PPCV. Cal recordar que el cap del Consell ha percebut aquest any 683,04 euros més que en 2017 i que es troba entre els presidents que menys cobra entre els mandataris, amb 68.975,16 euros en 2018 en dotze mensualitats sense dret a pagues extraordinàries. Una remuneració que representa menys de la meitat del que percep el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra (146.926,70 euros bruts en 2018) i el president de la Comunitat de Madrid, el popular Ángel Garrido, que té una retribució assignada per a 2018 de 103.090,32 euros.

“Hui la Comunitat Valenciana està entre les 30 regions de la UE amb major risc de pobresa i exclusió social, amb dades de 2017 que reflecteixen un empitjorament enfront de 2016”, ha manifestat Ibáñez. El portaveu d’Economia ha indicat també que en el primer trimestre de 2018 la renúncia a les herències “ha augmentat un 21,5% per la pujada d’impostos de Puig”.

Puig fa tres anys “va prometre un gir fiscal i ha sigut per a perjudicar els valencians, ja que ha suposat un augment d’impostos, pujada de sous dels alts càrrecs del Consell i increment d’assessors”. “Els valencians són els grans castigats de Puig. En aquest temps s’ha augmentat un 17% la pressió fiscal als valencians però aquest augment no s’ha traslladat en millores en els serveis, ja que la sanitat segueix amb llistes d’espera eternes, igual com dependència i continuen els impagaments i es castiga els autònoms”, ha manifestat.

Ibáñez ha assenyalat que, per contra, el PPCV “proposa la desaparició de l’impost de successions i un baixada d’impostos als valencians” i ha afirmat que Puig i Oltra “han fet de l’administració una màquina de col•locar que paguem els valencians amb més impostos i açò els ciutadans no poden seguir acceptant-ho”.

Comparteix

Icona de pantalla completa