Diari La Veu del País Valencià
El Rototom rep el guardó Africa Peace Award per la seua promoció de la pau

L’organització United Religions Iniciative-Africa (URI) ha premiat el Rototom Sunsplash, el festival reggae que celebra fins a aquest 22 d’agost la 25a edició a Benicàssim (la Plana Alta), amb l’Africa Peace Award, un guardó que concedeix anualment a persones o entitats per a reconèixer la seua tasca i compromís en la promoció de la pau i la convivència.

Ha sigut l’ambaixador Mussie Hailu, activista per la pau, director regional d’URI for Africa i representant d’URI davant la Unió Africana i l’oficina de l’ONU en el continent, qui ha anunciat la notícia a l’organització del festival i al públic, als qui s’ha dirigit des del Main Stage aquest passat dissabte a través d’un comunicat.

Al llarg de la seua trajectòria, el guardó ha recaigut en mans de personalitats com la Mare Teresa de Calcuta i en organitzacions com la UNESCO o la Comissió Nacional per a la Unitat i Reconciliació a Rwanda, entre d’altres.

La música també traspassarà els límits del recinte de concerts per a arribar de nou aquest diumenge al centre penitenciari Castelló II d’Albocàsser, en aquesta ocasió de la mà dels mítics Skatalites. Considerats com a portadors de l’estendard d’aquest ritme, oferiran un xou especial per a la població reclusa després d’actuar el dissabte en el Main Stage junt amb la seua companya vocal Doreen Shaffer i l’aparició exclusiva de Derrick Morgan i del trompetista Vin Gordon.

En la secció de debats, el fenomen del ‘top manta’ saltarà a la graella del Fòrum Social a través de la xarrada ‘Dignitat Mantera’. Lamine Sarr, portaveu del Sindicat Manter i membre de la iniciativa Després de la Manta, presentarà junt amb Marie Faye, sòcia promotora i responsable d’administració de la cooperativa Diomcoop, i Cristian Palazzi i Laia Miret, de PlayGround Do, els diferents projectes que desenvolupen per a millorar les condicions de vida de les persones immigrants que exerceixen la venda ambulant, moltes de les quals es troben en situació irregular.

Prèviament, en aquest mateix espai, es projectarà el documental Cowspiracy, de Kip Andersen & Keegan Kuhn, que aborda la devastació ambiental lligada a la indústria animal.

El Fòrum Social seguirà la seua activitat aquest dilluns posant sobre la taula el drama dels qui arrisquen les seues vides per a creuar el mar i fugir així de l’horror en una sessió que servirà per a analitzar també la cruïlla judicial que viuen les organitzacions socials que intenten salvar les seues vides, com Proactiva Open Arms o Proem-Aid.

El programa musical de dilluns sobre el Main Stage partirà de Jamaica per a arribar al reggae com a fenomen global. Arrancarà amb Beres Hammond & Harmony House Band i després d’ell arribarà el torn del present del so jamaicà a través de Protoje & The Indignation, un dels màxims exponents de el ‘reggae revival’. Com a colofó per a la jornada del dilluns, sobre el Main Stage destaca un aniversari compartit: el d’Alborosie festejant els seus 25 anys de carrera lligada a Rototom Sunsplash en la 25a edició del festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa