Els veïns del Puig de Santa Maria triaran el nom de la plaça situada al costat del Monestir

La votació es farà de manera presencial al consistori del municipi i tindrà lloc del 20 al 31 d'agost
/ València
20 agost 2018 01:00h
La plaça situada al costat del Monestir està adaptada per a persones amb diversitat funcional.

L'Ajuntament del Puig de Santa Maria està a punt d'inaugurar una nova plaça adaptada per a persones amb diversitat funcional i la ciutadania d'aquest municipi podrà decidir el seu nom. L'espai es troba al costat de l'esplanada del Monestir, on abans estava el solar d'una antiga fàbrica de conserves coneguda popularment com la Conserveta.

Per tal de triar el nom de la plaça, el consistori durà a terme una consulta popular i, per tant, serà la ciutadania qui tinga la darrera paraula. La iniciativa del Consell de Participació local es realitzarà de manera presencial en una urna que s'instal·larà en l'Ajuntament del 20 al 31 d'agost i es desplaçarà al carrer durant els actes centrals de les festes patronals de la Mare de Déu.

Les persones que hi participen hauran de triar entre una llista de quatre noms proposats pel Consell de Participació local: plaça de la Comunitat Valenciana, plaça del Cant Valencià, plaça del Monestir o plaça de la Conserveta.

L'alcaldessa Luisa Salvador ha assenyalat que "amb iniciatives com aquesta" estan "implantant una nova manera de governar i gestionar el poble, més propera a les persones". Aquest consell ciutadà, format per una mostra representativa de la diversitat sociocultural i demogràfica del municipi, té l'objectiu de canalitzar la participació del veïnat a través de processos com aquesta consulta ciutadana.

"Com que la plaça està ubicada al costat del Monestir, declarat monument històric i nacional, hem hagut de dissenyar-la seguint les directrius i limitacions de la Direcció General de Patrimoni i el marge d'actuació era molt curt. La intenció és que, com vam fer amb el pla de reforestació de la muntanya de la Patà, la ciutadania puga dir la seua en els projectes públics sempre que els requeriments tècnics ho permeten", assenyala la regidora de Participació María Saldaña.

El projecte de construcció del nou espai públic està planificat en dues fases. Una primera, que acaba ara, de pavimentació i equipament de la zona, i una segona en què es restaurarà el fumeral de l'antiga fàbrica de conserves.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next