Diari La Veu del País Valencià
Benidorm perd el 10% dels turistes britànics en plena temporada alta

Els hotels de Benidorm (Marina Baixa) i el seu entorn han perdut més del 10 per cent dels clients britànics en plena temporada alta, la qual cosa ha propiciat que l’ocupació global durant la primera quinzena d’agost haja sigut una de les pitjors dels últims anys, amb el 90,7 per cent. Segons les dades de la patronal hotelera Hosbec, es tracta d’una pèrdua d’1,6 punts respecte al mateix període de 2017.

La caiguda en el nombre de visitants procedents del Regne Unit, tradicionalment un dels mercats més fidels a Benidorm, s’atribueix a la disminució de vols que connecten amb aquest mercat i a un encariment del preu dels bitllets. En aquest sentit, el departament de ‘Big Data’ d’Hosbec ha realitzat un estudi que reflecteix una pèrdua de 10.000 seients i una pujada d’entre el 4% i l’11% del cost que suposa arribar a Benidorm amb avió des de Gran Bretanya.

Aquesta ‘caiguda lliure’ dels britànics es compensa, no obstant això, amb les dades positives que mantenen els espanyols i amb el creixement d’altres mercats internacionals com el portugués i el francés. Pel que fa al mercat nacional, s’han registrat en aquesta primera quinzena prop de 276.000 pernoctacions, la qual cosa suposa quasi el 50 per cent de la quota total de mercat.

La previsió d’ocupació per a la segona quinzena d’agost se situa en el 86,35 per cent en aquestos moments, una dada que des d’Hosbec confien a millorar de cara a mantindre la principal activitat econòmica de la ciutat. El seu president, Antonio Mayor, ha destacat que Benidorm ha de treballar “intensament” en 2019 per a atraure visitants de països com Portugal, França, Irlanda i Itàlia per a compensar el descens de turistes britànics que està patint la ciutat, sobretot en temporada alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa