Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià compta amb 2,1 treballadors per cada pensionista

El nombre de treballadors per cada pensionista al País Valencià és de 2,1, una xifra que situa el territori lleugerament per baix de la mitjana estatal, que és de 2,17. L’anàlisi de les dades de la Seguretat Social mostra que Alacant és la demarcació que més treballadors té per pensionista, amb una mitjana de 2,32. Pel que fa a la de Castelló, hi ha dos treballadors per pensionista, mentre que la demarcació de València és la que pitjor mitjana té de les tres, amb un 1,99.

L’estat espanyol compta en l’actualitat amb dos treballadors per cada pensionista, una taxa de dependència que presenta diferències territorials que fluctuen des dels tres ocupats per pensionista en les illes Balears a la paritat un a un d’Ourense. Segons les dades de la Seguretat Social, al tancament de juny hi havia 18,9 milions de cotitzadors ocupats a l’Estat i 8,7 milions de pensionistes, la qual cosa situa la ràtio de dependència quasi en el 2,2.

Respecte a mitjans de 2008, el nombre de treballadors afiliats encara no s’ha recuperat i es troba un 1,13% per baix dels 19,2 milions de treballadors que hi havia en aquell moment, mentre que el nombre de pensionistes no ha parat de créixer, de manera que ha acumulat un increment del 14,5%.

Comparteix

Icona de pantalla completa