La Diputació de València aportarà 1,3 milions d'euros al pla del Consell contra el despoblament

La Generalitat aprovarà en setembre un pla d'ajudes directes a 144 pobles, 44 d'ells de la demarcació de València
/ València
20 agost 2018 01:00h
En aquest últim tram de legislatura, la Diputació de València ha destinat 20 milions d\'euros als municipis de menys de 5.000 habitants mitjançant plans d\'Obrs i Serveis.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar la setmana passada que l'executiu aprovarà un pla d'ajudes directes a 144 pobles en setembre amb un pressupost total de 3 milions d'euros. D'aquestos municipis, 44 són de la demarcació de València.

La Diputació de València s'afegeix a aquesta iniciativa anunciada per Puig, qui va convidar les tres corporacions provincials a col·laborar en aquest impuls per a frenar el despoblament dels pobles de l'interior valencià. D'aquesta manera, la Diputació destinarà 1.363.000 milions d'euros al pla.

La vicepresidenta segona de la Diputació de València, Rebeca Torró, ha volgut destacar "la importància de la col·laboració entre institucions en qüestions que afecten la qualitat de vida dels ciutadans i el desenvolupament econòmic dels nostres municipis". "No és la primera vegada que ocorre –ha afegit–. Des de la Diputació de València hem col·laborat amb el govern valencià, al cinquanta per cent, en els fons de cooperació municipal". "Una iniciativa que s'inclou a l'Estatut d'Autonomia però que encara no s'havia posat en marxa", ha continuat.

Com a diputada responsable de l'àrea d'Hisenda, Torró ha afegit que "des de les institucions hem de garantir que cada ciutadà puga viure on vulga i que dispose dels serveis bàsics, siga quin siga el nombre d'habitants de la seua localitat".

La Diputació de València ha incrementat, des de l'inici d'aquesta legislatura, el pressupost en la lluita contra el despoblament. Ho ha fet amb ajudes directes canalitzades pels plans de desenvolupament rural que incentiven l'ocupació en les zones menys densament poblades. Aquestos plans, fonamentalment els d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i els plans provincials d'Obres i Serveis Municipals (SOM), han permés que els pobles invertisquen en iniciatives per a fomentar el turisme rural; la millora i la seguretat de carreteres, i l'impuls de plans de reindustrialització. Tot això amb l'objectiu de crear llocs de treball que frenen l'èxode cap a altres zones més poblades, atraure visitants i fomentar la recuperació econòmica de les comarques amb baix nombre d'habitants.

En aquest últim tram de legislatura, la Diputació de València ha destinat 20 milions d'euros als municipis de menys de 5.000 habitants mitjançant el pla SOM i 12 milions d'euros durant 2017 amb els IFS.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next