Diari La Veu del País Valencià
La Fundación Hortensia Herrero inicia les obres per a convertir el Palau dels Valeriola a València en un centre d’art

El futur centre d’art que Hortensia Herrero ha ideat per a la ciutat de València dóna els seus primers passos amb l’inici de les obres per a la rehabilitació de l’edifici del Palau dels Valeriola, adquirit a principis de 2016 per la Fundación Hortensia Herrero, i en el qual se situarà l’espai cultural.

El conjunt d’edificis ubicat al carrer de la Mar serà sotmés a un procés de rehabilitació integral amb l’objectiu de salvar i assegurar la seua estructura, per a la qual cosa es recuperarà el seu valor patrimonial amb l’objectiu d’adaptar-lo per a l’activitat del centre, ha informat la fundació propietat de la dona de Juan Roig en un comunicat. Els treballs de rehabilitació i adaptació estaran a càrrec de l’estudi valencià ‘ERRE Arquitectura’ i la intervenció es prolongarà durant els pròxims tres anys, fins a 2021, quan s’espera la seua obertura.

Aquest centre acollirà tant la col·lecció privada d’art de la mateixa Hortensia Herrero com exposicions temporals d’artistes de reconegut prestigi i també conferències i diverses activitats culturals promogudes per la Fundación Hortensia Herrero.

El Palau dels Valeriola és un edifici d’estil neoclàssic situat al carrer del Mar que va ser construït a principis del segle XVII sobre les restes de l’antiga jueria de València. La intervenció integral en l’edifici preveu dotar a l’espai d’art d’una superfície construïda de 3.500 metres quadrats per a poder desenvolupar les seues activitats.

Amb aquesta nova infraestructura, València comptaria amb un nou espai dedicat a l’art contemporani i se sumaria així a la tendència d’altres ciutats europees, que compten tant amb museus públics com amb fundacions privades sustentades per molt diversos mecenes.

A més de les exposicions i activitats que es realitzarien al Palau dels Valeriola, els visitants tindran un altre al·licient per a acostar-se: en les primeres actuacions que es van dur a terme es van descobrir les ruïnes de l’antic circ romà de València. Després de la intervenció, aquestes ruïnes quedaran integrades en la rehabilitació i podran ser visitades.

Comparteix

Icona de pantalla completa