Diari La Veu del País Valencià
El València CF tracta de reconciliar-se amb l’afició en el primer partit de Lliga amb una barreja de valencià i castellà a la megafonia de Mestalla

L’estrena del València Club de Futbol davant la seua afició la setmana passada va generar una polèmica després que el nou locutor Manolo Mas decidira parlar en castellà i no en valencià, un costum que es venia fent des de les darreres dècades.

Aquest dilluns abans de començar el partit entre el club xe i l’Atlètic de Madrid, totes les mirades i, en aquest cas, tots els oïts, estaven posats en la locució de Mas després del rebombori que es va generar i la indignació que l’afició va mostrar a través de les xarxes socials. Mas, en aquesta ocasió, ha seguit les indicacions del club, que, tal com van informar a Diari La Veu, demanaven que a partir d’ara la megafonia tornaria a utilitzar les dues llengües. I així ha sigut: el nou locutor ha combinat tant frases en valencià com en castellà.

D’altra banda, el club també ha volgut fer palés el seu compromís amb la llengua pròpia i des del departament de Comunicació s’ha fet un fullet en valencià amb les dades del partit que s’ha repartit entre els periodistes. Aquest document, però, conté algunes errades gramaticals i algunes frases escrites directament en castellà.

Gir en la política lingüística

El canvi de política lingüística per part del club en aquesta nova temporada és un fet. Malgrat que el valencià ha tornat a tindre presència en la megafonia del camp de Mestalla hi ha certs detalls que han molestat els seguidors, com ara que l’himne del centenari estiga en castellà i que la presentació oficial dels jugadors no es fera en valencià.

Com a conseqüència d’aquestes accions, aficionats tant valencianoparlants com castellanoparlants han obert una campanya en Change.org per a capgirar aquesta situació i que el valencià torne a estar present en tots aquestos àmbits. A hores d’ara, la plataforma ha assolit més de 10.000 firmes entre les quals es troben les de polítics, com ara el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i el còmic Eugeni Alemany.

Comparteix

Icona de pantalla completa