El conseller català d'Interior defensa la "proporcionalitat" dels Mossos en l'atac a Cornellà

Miquel Buch manté viva la hipòtesi terrorista tot i que reitera que "tot apunta a un atac aïllat"
21 agost 2018 01:00h
Els Mossos d\'Esquadra van abatre aquest dilluns a la matinada un home que, armat amb arma blanca, havia entrat a la comissaria de Cornellà de Llobregat.

El conseller català d'Interior, Miquel Buch, ha considerat que l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra en abatre l'atacant a la comissaria de Cornellà de Llobregat va ser "proporcionada" i "adequada". En dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1, Buch ha afirmat que "s'ha de felicitar" els agents per la rapidesa "en neutralitzar l'atac". El portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, David Miquel, en una entrevista a la Cope també ha assenyalat que l'actuació va ser correcta, tot i que ha opinat que si els agents hagueren pogut fer ús de les pistoles Taser, ara l'atacant estaria viu, detingut i se'l podria interrogar sobre les motivacions de la seua acció.

El conseller Buch manté viva la hipòtesi terrorista –"no es pot descartar", ha assegurat– i ha evitat valorar les declaracions de la dona de l'atacant, que ahir va apuntar a la voluntat de suïcidar-se del seu company. "Seria imprudent i no em correspon valorar les declaracions d'una persona de l'entorn", ha valorat el conseller. Aquest dilluns, la dona del presumpte terrorista va explicar en la seua declaració davant dels Mossos que l'individu havia intentat suïcidar-se en diverses ocasions. El motiu que hauria dut l'home a intentar traure's la vida és la seua condició d'homosexual i la vergonya de ser reconegut com a tal pel col·lectiu musulmà. L'esposa va explicar que fa un any va descobrir que era homosexual i que des d'aleshores la relació es va anar refredant fins que van decidir començar els tràmits per a divorciar-se.

Amb tot, Buch ha reiterat que tot apunta a un "atac aïllat que tenia un objectiu clar que era la policia". Sobre la seguretat a les comissaries dels Mossos, Buch ha dit que "cal tenir totes les precaucions" però no incrementaran les mesures pròpies del nivell d'alerta terrorista de nivell 4, segons ha informat.

Per la seua banda, la família de l'atacant abatut aquest dilluns a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat estudia denunciar la policia catalana en considerar que la seua actuació "no s'ajusta a dret", tal com ha confirmat a l'ACN el seu advocat, David Martínez. Segons l'advocat, en els dies vinents estudiaran el cas a fons per a determinar si hi ha la possibilitat de presentar la denúncia. 

next