Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat assumeix la tutela d’un bebé intoxicat per marihuana i cocaïna

La Generalitat ha declarat en situació de desemparament el bebé de 15 mesos que va resultar intoxicat per cocaïna i marihuana a Alacant i ha assumit la seua tutela mentre avalua l’entorn de la família per a decidir sobre la custòdia del menor. Així ho ha assenyalat la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha explicat que quan ocorren casos així en els quals un xiquet dóna positiu en alguna substància tòxica, la Generalitat el primer que fa és assumir la tutela del menor perquè “és obvi que en un bebé no es pot trobar cocaïna en la seua sang”. “En aquest moment s’està valorant si està en família o si va a un centre, en funció de com evoluciona la seua salut. El primer és que tinga estabilitzada la seua salut”, ha dit.

Preguntada sobre si se sap a càrrec de quin familiar podria quedar el menor, ha indicat que no i ha afegit que, en tot cas, no és una dada que es faria pública perquè és un xiquet i la seua seguretat té molt a veure a preservar “determinades informacions” que poden afectar la seua vida.

La Policia va detindre el passat 9 d’agost a Alacant una parella, de 17 i 22 anys, després de la intoxicació per cocaïna i marihuana del seu bebé de 15 mesos. El bebé, al qual les proves toxicològiques que se li van realitzar van confirmar la intoxicació per ambdues substàncies, va ser traslladat a l’Hospital General Universitari d’Elda, on va arribar a ser atés en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI). Fonts de la Conselleria de Sanitat han assenyalat que el passat 13 d’agost el bebé ja va rebre l’alta hospitalària i presentava un bon quadre clínic.

La mare, de 17 anys, va passar a la disposició de la Fiscalia de Menors, i el pare, de 22, va ser posat a disposició judicial i tots dos van quedar en llibertat; la xica a càrrec del seu pare, en ser menor d’edat.

Comparteix

Icona de pantalla completa