Una vaca cau a l'aigua i mor al port de Benicarló durant els Bous a la Mar

Els festejos taurins van quedar suspesos després de la mort de l'animal
/ Castelló de la Plana
21 agost 2018 01:00h
Imatge d\'arxiu de la celebració dels Bous a la Mar.

Una vaqueta va morir diumenge a Benicarló (el Baix Maestrat) després de caure a l'aigua durant la celebració dels Bous a la Mar. L'animal es trobava sense vida quan el van retornar al recinte i els festejos van quedar suspesos.

Segons relata l'Ajuntament en un comunicat, la vaqueta de la ramaderia Hermanos Bellés de la Torre d'en Besora (l'Alt Maestrat) era una de les exhibides en els tradicionals Bous a la Mar, que se celebren al recinte taurí situat al port pesquer de Benicarló.

Passades les dotze del migdia, l'animal va caure a la mar i "immediatament es va activar el protocol de seguretat", que consisteix en l'aproximació d'una barca que vigila el festeig per si ocorren aquest tipus de situacions, ha explicat l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles.

La vaqueta va ser rescatada i traslladada a la rampa de pujada a la plaça, però va estar una estona fora de l'aigua i "es va desplomar com fulminada", segons la versió d'alguns testimonis presencials recollida pel consistori.

Malgrat els intents de reanimació, l'animal ja estava mort quan va ser tret de l'aigua. Després d'això va ser carregat en un camió per a traure'l del recinte taurí. L'Ajuntament va acordar la suspensió dels Bous a la Mar després de l'incident.

next