Defensa cita a declarar cinc militars que van firmar un manifest enaltint la figura de Franco

Margarita Robles assegura que "no consentirà" cap atac als valors constitucionals
/ València
22 agost 2018 01:00h
El manifest, que està signat per 181 militars a la reserva, recorda a Franco com un "militar exemplar per a tots els soldats".

L'instructor designat pel Ministeri de Defensa, el tinent general Miguel Ángel Villarroya, ha citat a declarar els cinc militars que van signar l'escrit enaltint la figura del dictador Francisco Franco. És la primera acció que fa després que el Ministeri de Defensa haja obert un expedient als cinc militars reservistes. L'instructor els prendrà declaració per veure si ratifiquen o no el contingut del manifest. Serà aleshores quan s'elevarà a la ministra de Defensa, Margarita Robles, una proposta de resolució sobre quines mesures adoptar.

El ministeri també està revisant si entre els signants hi ha més persones que tinguen vinculacions professionals amb Defensa i també està fent comprovacions entre les noves persones que estan sumant-se al manifest. 

Aquest cap de setmana, el departament encapçalat per Robles va comunicar que ha obert un expedient als 5 militars en situació de reserva i amb vinculació professional amb l'administració que a finals del mes de juliol van signar un manifest juntament amb un centenar de persones exaltant la figura del dictador Francisco Franco. El ministeri es va mostrat taxatiu i va assegurar que ''no consentirà'' que es pose ''el mínim dubte'' respecte la defensa dels valors constitucionals. 

Aquest manifest està signat per 181 militars a la reserva i recorda Franco com un ''militar exemplar per a tots els soldats''. La declaració es va publicar a la pàgina web de l'Associació de Militars Espanyols com a conseqüència del que consideren ''permanents atacs a la persona del general Franco des de la seua mort''. Els militars denunciaven que l'esquerra política i els mitjans afins han desencadenat ''una campanya sense mesura i difícilment comprensible'' tret de l'esperit ''visceral de revenja'' per a esborrar ''mig segle de la història''. Entre d'altres, també demanaven deixar de banda la ''perversa pretensió'' d'exhumar les restes de Franco i la transformació del Valle de los Caídos, que qualifiquen de ''símbol de la reconciliació''. 

next