La persona de Vila-real morta per legionel·la es va contagiar fora del País Valencià

El tercer cas detectat al municipi de la Plana Baixa, un pacient que encara es troba ingressat, evoluciona favorablement
/ Alacant
23 agost 2018 01:00h

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat aquest dijous que no s'ha trobat de moment cap vinculació entre les tres persones afectades per legionel·la a Vila-real (la Plana Baixa) i ha assegurat que el contagi de la víctima mortal es va produir fora del País Valencià.

Barceló ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després de visitar la nova sala d'angiografia vascular de l'Hospital General d'Alacant, després de la finalització de les obres emmarcades en el Pla de Dignificació d'Infraestructures Sanitàries 2016-2019 en ser preguntada per la detecció de tres casos de pneumònia per legionel·la en un "breu espai" de temps en veïns de Vila-real, un d'ells el d'una persona que va morir després de ser ingressada en l'hospital, segons va informar aquest dimecres l'Ajuntament.

La titular de Sanitat ha recordat que es va declarar el brot quan es van detectar tres casos, "un dels quals evidentment va acabar amb la defunció d'una persona". Sobre aquest tema, ha assenyalat que no s'ha trobat ara com ara cap vinculació entre les tres persones afectades; encara que resideixen a Vila-real, "tenen els seus centres de treball fora de la ciutat".

En concret, ha dit que creuen que el contagi de la persona morta es va produir fora del territori valencià i que el tercer pacient que es troba ingressat "sembla que evoluciona favorablement", segons la informació de què disposa per part de l'hospital.

La consellera ha explicat que des de Sanitat Pública s'ha engegat tot el protocol que correspon a aquestos casos i, per tant, ha assenyalat que l'Ajuntament de Vila-real ha adoptat mesures com la hipercloració de l'aigua, l'aturada de totes les fonts ornamentals de la ciutat, evitar l'aigualeig i totes aquelles "que se li han demanat des de Salut Pública perquè actue, pensant sempre que són mesures preventives, ja que no tenim clar que hi haja una causa que es produïsca pel fet que aquestes persones visquen a Vila-real".

Segons la informació facilitada aquest dimecres pel consistori, els primers dos casos van ingressar el passat 4 d'agost a l'Hospital de la Plana, dels quals un va morir i el segon ha rebut ja l'alta mèdica. El tercer cas confirmat es va registrar aquest dimarts. Els tres afectats són veïns de Vila-real, encara que amb treballs fora del municipi i sense nexe d'unió entre ells.

next