Diari La Veu del País Valencià
Oltra considera insuficients els acords del Consell de Política Fiscal perquè la Generalitat necessita un tracte singular

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat de “millorable” l’acord aconseguit en el si del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i que reportaran al País Valencià 500 milions addicionals i significaran l’assumpció de bona part del deute de la Marina de València. “Un maltractament singular necessita una reparació singular i això és el que el govern valencià continuarà defensant”, ha reivindicat. Així ho ha manifestat als periodistes aquest dijous en ser preguntada per si Compromís se sent “cada vegada més lluny del PSPV” després que la Generalitat votara la passada jornada a favor de suavitzar l’objectiu de dèficit del 0,1 al 0,3% del PIB en 2019.

Oltra ha subratllat que la coalició ja va manifestar la seua postura però ha afegit que “en tot cas hi ha acords que són millorables”. “I aquest acord ho és, perquè la Comunitat té un maltractament singular des de fa dècades: som l’única [autonomia] pobra que paga com si fóra rica i paga a comunitats més riques, perquè tenim la renda per habitant 11 punts per davall de la mitjana espanyola”, ha assegurat.

En qualsevol cas, ha remarcat que aprofitarà la seua visita d’aquest dijous a Requena al costat del delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, per a “parlar dels temes a abordar conjuntament, com ara la lluita contra la violència de gènere”.

Comunicació en un “govern de dos”

Oltra també s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió en declaracions a la Cadena SER, recollides per Europa Press, on ha assegurat que “en el fons” l’acord govern espanyol-Generalitat aconseguit en el CPFF “el que fa és augmentar el deute”. “Ens sembla un acord insuficient que s’ha pres de forma unilateral”, ha asseverat, per a advertir que “això sempre és una distorsió”. “En un govern de coalició, en un govern de dos que a més rep suport d’un tercer partit, que és Podem, el diàleg i la lleialtat han de prevaldre”, ha defensat.

D’altra banda, respecte al sentit de vot de Compromís al Congrés al sostre de despesa proposada pel govern de Pedro Sánchez, Oltra ha sostingut que “alguna cosa ha de canviar respecte a juliol”. “Òbviament, si la situació és la mateixa que en juliol, és difícil justificar un canvi de vot”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa