Diari La Veu del País Valencià
Hisenda afirma que Compromís estava al corrent de les negociacions prèvies al Consell de Política Fiscal

La Conselleria d’Hisenda assegura que va informar durant tot el matí d’aquest dimecres, abans de la votació en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), de la negociació “in extremis” amb el govern espanyol, que va fructificar en l'”acord històric” pel qual l’Estat assumirà mesures transitòries per import addicional de 850 milions d’euros per al País Valencià.

Fonts del departament que dirigeix Vicent Soler sostenen a Europa Press que el conseller va estar “des de primera hora del matí” en contacte amb dirigents de la coalició a nivell estatal, com és el portaveu al Congrés, Joan Baldoví, i a nivell autonòmic: la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, i la secretària autonòmica Clara Ferrando.

Des d’Hisenda rebutgen així les declaracions que el portaveu adjunt de Compromís, Juan Poce, ha fet aquest dijous en les quals ha admés que el ‘sí’ del Consell en el CPFF “no estava pactat” en el Botànic. De la mateixa manera, des del departament encapçalat per Vicent Soler no entenen les crítiques de la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui ha qualificat de “millorable” l’acord.

“En tot moment, el conseller Soler va assegurar a Compromís que si el govern espanyol no posava una millora tangible per a la Comunitat damunt de la taula es mantindria l’abstenció”, recalquen des d’Hisenda.

“Vot en coherència”

Com que finalment es va produir “un canvi de circumstàncies”, els representants del govern valencià van entendre que “hi havia condicions de canviar el vot a positiu”. En definitiva, des d’Hisenda sostenen que el Consell va votar “en coherència amb el que havia acordat” amb Compromís.

“Si el govern espanyol no posa res, ací no es regala res”, asseguren les mateixes fonts. Des de la Conselleria insisteixen que “no hi ha dos governs, atés que veuen l’acord Generalitat-Estat com “un èxit de tot el Consell”.

Comparteix

Icona de pantalla completa