Diari La Veu del País Valencià
Andreu Martín presenta l’obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira
RedactaVeu / València

Andreu Martín presenta als lectors Les escopinades dels escarabats, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, aquest dijous 27 de març, a les 19 hores, a l’Octubre CCC de València (c/ Sant Ferran, 12). La novel·la, tan plena d’acció com d’actualitat i crítica pel que fa la situació que vivim actualment, tindrà al còmic Eugeni Alemany com a presentador en un acte que promet tenir bones dosis d’humor i ironia. I és que des del gènere negre, l’autor de referència pel que fa a la novel·la policíaca en català s’atreveix a retratar d’una manera extremadament crítica i corrosiva els temps que estem vivint, com ho han fet ja Andrea Camilleri a Itàlia i Petros Màrkaris a Grècia. Des de la llibertat que dóna la ficció, Andreu Martín ens aproxima un irònic retrat del nostre país on la corrupció, els escàndols, el blanqueig de capitals, l’espionatge, la violència i el sexe són protagonistes.

Aquesta novel·la negra sobre la crisi i la corrupció al nostre país arriba editada per Bromera a la col·lecció ‘L’Eclèctica’. L’autor explica que Les escopinades dels escarabats “ha nascut i crescut com una metàfora sagnant i carregada d’indignació tractant de mirar amb lupa aquelles persones aparentment honrades que, en última instància, viuen del fruit de la delinqüència. Aquesta perspectiva ens permet una nova anàlisi del fracàs de tots els valors en el món que ens ha tocat viure”.

Quant a la trama, l’assassinat brutal de dos socis d’una assessoria financera desencadena una gran operació policial que compromet el Germàn Rojo, un personatge poderós que es creu intocable, investit del do de la immunitat, molt per damunt de la resta dels mortals, simples escarabats fastigosos que es poden trepitjar si cal o si li ve de gust. Però té un punt feble. La Melba, una jove a qui va conèixer un dia, es farà el propòsit de demostrar-li que fins i tot els escarabats lluitaran a mort quan es tracta de sobreviure –o de venjar-se.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) ha publicat més de cent títols i ha rebut reconeixements tan importants com el del Círculo del Crimen, el Premi Hammet, el Crims de Tinta, el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya i el Premi Pepe Carvalho.

A Bromera ha publicat De tot cor, Premi Alfons el Magnànim, una novel·la negra sobre el món de la premsa rosa, i la sèrie juvenil protagonitzada per la mossa d’esquadra Wendy. L’any 2013 va guanyar el Premi Juvenil Ciutat de Badalona amb Cicatrius de 1714 –també editat per Bromera– en què novel·la el setge de Barcelona.

>
Les escopinades dels escarabats

Comparteix

Icona de pantalla completa